Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Robbens återkomst

“Jag är 29 år nu, men du drömmer om dessa mål”, sa Arjen Robben som återigen fått tillbaka på ett leende på läpparna efter vinsten mot Dortmund i DFB-Pokal. Visst hade holländaren all rätt att stråla, inte bara för att hans mål var vackert utan för att det också satte stopp för Dortmunds svit mot Bayern med sex matcher utan förlust.

ANNONS

Det var i Franck Ribérys frånvaro (avstängd) som Robben fick chansen att spela från start i gårdagens viktiga kvartsfinal mot rivalerna Dortmund. Yttern har efter skadebekymmer under säsongsinledningen haft svårt att ta en plats på mittfältet, har fått se sig passerad av en pånyttfödd Thomas Müller som varit strålande och värmt bänk.

På bänken har det inte varit tyst från Robbens sida. Irritationen och frustrationen har märkts av, framför allt i media där 29-åringen gång på gång uttryckt sitt missnöje över situationen. Efter segern mot Stuttgart i januari sprang en märkbart upprörd Robben av planen direkt till omklädsningsrummet utan att tacka motståndarna eller fansen. Något som varken stärkte hans chanser att få en plats i startelvan eller vad fansen tycker om honom.

Igår visade Arjen Robben Fotbollseuropa att han fortfarande är att räkna med på högsta nivå, att han är en spelare som kan bidra med det lilla extra och avgöra de allra största mötena.

ANNONS

Vinsten mot Dortmund var viktig på många fronter för Bayern. Sex raka matcher utan seger mot Dortmund, förra året förlorade man finalen av DFB-Pokal med svidande 5-2 mot ett Dortmund som spelare ut Bayern och Bundesligatiteln förlorades i Dortmund under våren i en match där just Arjen Robben missade en straff.

Igår var laget smartare och bättre på de flesta fronterna. Mot ett Dortmund utan mittbacksklippan Mats Hummels kontrollerade Bayern tillställningen, visade upp ett lugn och en taktisk finess som lovade mer än vad de flesta fans kunnat vänta sig.

När Jürgen Klopp valde att ställa upp med en uppställning likt 4-3-3 med Reus och Götze som yttrar bredvid den ensamma anfallaren Lewandowski (som blev avväpnad effektivt av Dante) kunde Bayern inte anfalla med sin vanliga frenesi på ytterkanterna då ytterbackarna Lahm och Alaba inte kom tillräckligt högt upp i planen.

ANNONS

Därför fick den centrala triangeln i Schweinsteiger-Martinez-Kroos sköta offensiven och de gjorde på ett imponerade sätt. Bayern spelade en rakare anfallsfotboll och med en Schweinsteiger i fantastisk form dominerade också de röda mittfältet kraftigt i den första halvleken.

Halvleken kröntes av ett mål Robbens pärla, ett snyggt skruvat skott upp mot krysset.

Den andra halvleken blev en jämnare historia där Bayern såg ut att ha tappat lite energi och momentum. Dortmund lyckades dock inte skapa några riktigt vassa chanser utan fick sig distanserade till långskott efter att Bayern på imponerade sätt positionerat sig rätt i defensiven.

“Situationen i Tyskland är klar nu, vi har vunnit tillbaka makten”, sa Uli Höneß efter matchen. En man som lidit av att se sin klubb ses som en tvåa, bakom Dortmund av alla lag.

ANNONS

Och matchen tar Bayern vidare till semifinal och ett steg närmare ännu en titel som laget förra året gick miste om. En dubbel finns inom räckhåll för Bayern men Dortmund kan fortfarande skada Bayerns självbild. Det genom en seger i Champions League mot Bayern i ett potentiellt dubbelmöte eller i en final.

Publicerad 2013-02-28 kl 23:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto