Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Sen på BVB-bollen

Lite sen är jag på bollen men en kort kommentar kring Dortmundmatchen måste jag trots allt komma med! Dortmund stod för en stabil insats. De spelade lugnt och behärskat vilket får ses som imponerade med tanke på att laget inte är vana vid dessa typer av sammanhang. En CL-kvartsfinal är något över det vanliga och går inte att jämföra med en match mot Augsburg. Därför har jag svårt att kritisera deras insats på det stora hela även om jag tycker att de borde ha vunnit med tanke på hur många chanser de skapade.

ANNONS

Dubbelmötet är fortfarande vidöppet. Ett mål från Malaga skulle betyda att Dortmund behöver att göra två på hemmaplan i Dortmund, något som laget självklart hade velat undvika genom att själva peta in åtminstone en boll nere i Spanien. Returen blir enormt spännande och jag både hoppas och tror att Dortmund kommer att ta sig vidare. Det kanske inte blir på det mest eleganta sättet men det blir effektivt och…tyskt.

***

Till helgen kan Bayern München bärga säsongens viktigaste titel vid en vinst på lördag – Bundesliga. Efter den omtalade 9-2-segern mot Hamburg förra helgen och en imponerade insats mot Juventus i veckans Champions League har Bayern vind i ryggen och siktar på att ta hem den titeln som man jagat mest av allt. Troligen får vi se segerfirande i Frankfurt på lördag, något annat känns just nu orimligt.

***

Hoffenheim ställs mot Fortuna Düsseldorf på hemmaplan redan i kväll och det med den nye tränaren Markus Gisdol vid rodret. Tysklands Palermo valde att göra sig av med både tränaren Marco Kurz och managern Andreas Müller till förmån för Gisdol som nu ska försöka laget från nedflyttning. Jag tror inte att det projektet kommer att lyckas utan Hoffenheim ser dömda ut för 2. Bundesliga efter ett antal säsonger på högsta nivå. Med Gisdol får man dock en tränare som arbetar utifrån en tanke om att egna produkter ska utgöra en större del av stommen i a-laget, något som självklart är ett naturligt steg att ta om man nu åker ned till 2. Bundesliga.

ANNONS

***

Tim Wiese, som haft en extremt misslyckad säsong i Hoffenheim, ser inte ut att få göra några minuter i målet under den nye tränaren Gisdol. Det måste vara hårt att gå från andremålvakt i landslaget och lagkapten i stabila Werder Bremen till att sitta på läktaren i bottenlaget Hoffenheim.

***

För Hamburg handlar det i helgen om att återvinna lite respekt efter debaclet i München förra helgen. Frank Arnesen har fortfarande ett gäng kritiker som ropar på hans avgång och efter förlusten förra helgen hälldes mer bensin på elden. Tränaren Thorsten Fink klarade sig undan den yttersta kritiken men även han lever farligt efter en sådan förlust. Frågan är om Hamburg kommer att göra en rejäl förändring efter säsongen eller om man arbetar vidare på inslaget spår. Själv tror jag på Finks kvalitéer som tränare så jag hoppas att Hamburg fortsätter på inslaget spår.

***

Till sist är det också en speciell tränarkamp i matchen mellan Werder Bremen och Schalke. På Bremensidan finner vi Thomas Schaaf som just nu jobbar i motvind. Många vill se ett nytt ansikte på tränarfronten i Bremen då Schaaf inte lyckats med generationsväxlingen, han behöver vinster. Jens Keller i Schalke jobbar hårt för att få sitt lag att prestera och med det öka sina möjligheter till en kontraktsförlängning. Spännande möte väntar på Weserstadion i Bremen.

ANNONS
Publicerad 2013-04-05 kl 15:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto