Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Kort och gott från Tyskland

Frankenderbyt mellan Nürnberg och Greuter Fürth blev verkligen en spännande tillställning. Förvånande nog var det inte hemmalaget Nürnberg som stod som segrare vid slutsignalen, utan istället var det motståndarna från Fürth som jublade högst. Efter 1-0-vinsten har Fürth en matematisk chans att klara sig kvar, men det kommer inte att hända. Dock kommer vinsten i derbyt mot Nürnberg att minnas av supportrarna långt framöver och äntligen får även de gröna jubla lite.

***

Sportchefen Jörg Schmadtke fick lämna Hannover för ett par dagar sedan. Ersättaren ser ut att bli Freiburgs sportchef Dirk Dufner som idag lämnade sitt jobb hos årets överraskningslag i Bundesliga. Intressant namn som Hannover hoppas kunna fortsätta det fantastiska jobb som Schmadtke genomfört under de senaste åren.

ANNONS

***

Rubrikerna kring Uli Hoeneß finanser fortsätter att ta plats i medierna. Vad som egentligen är sanningen är det ännu få som vet men i vilket fall är det klart att många Bayernsupportrar tvivlar på hans framtid inom klubben. Affären berör helt klart och även förbundskansler Angela Merkel uttalade sig och sa sig vara “besviken”.

***

Dortmund kollar på förstärkningar inför den kommande säsongen efter att Felipe Santana tycks ha bestämt sig för att lämna klubben för ärkerivalerna Schalke 04. Den tyska fotbollstidningen Kicker rapporterar att Freiburgs talangfulle Matthias Ginter finns på listan över tänkbara nyförvärv och sportchefen Michael Zorc uttalade sig positivt om spelaren: “Ginter är utan tvivel en riktigt bra spelare. Han gör en väldigt stark säsong.”

***

Häromdagen ryktades det om att Thomas Schaaf skulle få lämna jobbet som tränare för Werder Bremen (en post han haft sedan 1999). Schaaf sitter fortfarande kvar på posten men troligen lämnar han efter säsongen. Klubben vill inte skapa större oro i truppen och behåller därför Schaaf säsongen ut och satsar på en nystart utan Bremen-ikonen.

ANNONS

***

Hamburgförsvararen Jeffrey Bruma kommer att återvända till Chelsea efter säsongen. Bruma var en av spelarna som Frank Arnesen tog in under sin inledning som sportchef hos HSV och nu går lånekontraktet ut och det blir ingen fortsättningen för holländaren i klubben. Tränaren Thorsten Fink har gjort klart att han inte kommer att satsa på Bruma under den återstående delen av säsongen utan att han kommer att välja andra spelare.

***

Champions League stundar och i morgon inleder Bayern mot Barcelona i en match som all media just nu rapporterar kring. Spännande möte och jag kommer självklart att lägga upp en text om det under morgondagen. På onsdag följer Dortmund mot Real Madrid i ett spännande möte. En bra vecka för tysk och spansk fotboll helt enkelt!

Publicerad 2013-04-22 kl 19:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto