Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Briljanta Bayern - ikväll är det Dortmunds tur

En match som går till historien fick vi uppleva igår. Att Bayern kunde vinna var alla nog medvetna om, men ingen kunde ana att tyskarna skulle massakrera Barcelona så fullständigt som man gjorde igår. 4-0 var resultatet av en effektivitet som jag sällan skådat tidigare, speciellt inte mot det som varit världens bästa fotbollslag under de senaste åren.

Jag pratade inför matchen med en av mina mer insatta vänner om matchen och han trodde själv på att matchen skulle sluta 2-1. Jag var dock inne på spåret att Bayern skulle kunna sätta ett par bollar. Deras form har varit otrolig och just nu finns ett sådant flyt i laget att jag kände på mig att något extra kunde ske. Så jag gissade på 4-1, till hemmalaget.

ANNONS

Nu fick jag nästan rätt och även om jag hade tagit 4-1 alla dagar i veckan är 4-0 ett resultat som verkligen betyder något extra. Det var en stor dag för alla Bayernsupportrar, en hemsk dag för alla Barcelonasupportrar och en viktig dag för den europeiska fotbollen.

Jag skulle kunna dra en hel radda om taktiska finesser och så vidare men det känns som alla har läst igenom dessa på andra sidor. I slutändan så är det enda man behöver ett citat från Gary Lineker: “Fotboll är ett enkelt spel. 22 spelare sparkar på en boll i 120 minuter och sedan vinner alltid tyskarna.”

***

I kväll är det så Dortmunds tur att gå in i CL-semfinalen och det med Real Madrid. En semifinal som överskuggats av Götzes svek mot föreningen och som har skurit djupa hål i många Dortmunds supportrars hjärtan. Det är trist att fotbollen inte fick stå i fokus inför matchen men efter Jürgen Klopps briljanta genomförande på gårdagens presskonferens känns det som om fotbollen åtminstone tog tillbaka initiativet inför kampen.

Jag har mina förhoppningar om att Dortmund ska rubba Real Madrid. Det finns många likheter mellan lagen och båda lagen har mästartränare med fingertoppskänsla. Det kommer att bli hett på Westfalenstadion (Signal Iduna Park) och jag hoppas att spelare som Reus, Hummels och Lewandowski verkligen lyfter sig till den där utomjordiska nivån som de kan spela på. Isåfall kommer Real Madrid att ha ett helvete inför Europas kanske vassaste publik.

ANNONS

Utgångstipset är att Dortmund vinner med uddamålet. Jag tror inte det blir samma målkavalkad som i gårdagens semifinal, utan 1-0 eller 2-1 känns som rimliga slutresultat på förhand. Förhoppningsvis kan Dortmund fortsätta sin imponerande Champions League-säsong och fansen kanalisera all sin energi till något positivt!

***

Jag är självklart överrumplad över hur många kommentarer som dykt upp efter Götzes övergång. Det gläder mig enormt och jag hoppas att ni fortsätter att bidra med detta! Jag har läst allt, försökt att sätta mig in i olika skor och insett hur många verkligen berörts av denna transfer (både positivt och negativt).

Med det vill jag också till viss del be om ursäkt för att jag kanske tog för lätt på transfern ur Dortmundperspektiv. Jag förstår att det låter jävligt illa när man som uttalad Bayernsupporter i vissas ögon sopar en sådan transfer under mattan eftersom att jag står som “vinnaren” i slutändan. Jag menar, om Dortmund skulle värva Thomas Müller skulle jag knappt kunna stiga ur sängen nästa dag – något som jag inte tänkte på när jag skrev texten. Jag ville framstå som positiv till Dortmunds framtid, vilket jag fortfarande är eftersom att jag vet att de har en av Europas skickligaste ledningar i sin fotbollsförening.. Det var absolut inte min mening att sparka på den som ligger och jag ber om ursäkt för att det framstod på detta sättet.

ANNONS

***

Så här såg det ut vid slutsignalen igår på puben jag satt!

[youtubeplay id=”pNDqIexWmgo” size=”medium”]

Publicerad 2013-04-24 kl 15:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto