Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Notiser från veckan som gått

Efter en vecka av semester i Dublin är det återigen dags att skriva här. Mycket har skett sedan Champions League-finalen. Det mesta är redan sagt och jag tänker endast skriva ett antal korta notiser från veckan som gått.

ANNONS

***

Bayerns seger i DFB-Pokal (3-2 mot Stuttgart) gör att klubben blir den första tyska att vinna trippeln. En bedrift som endast sex andra klubbar har genomfört tidigare (Celtic 66/67, Ajax 71/72, PSV Eindhoven 87/88, Manchester United 98/99, FC Barcelona 08/09 och Inter 09/10). Stora gratulationer till Bayern som har stått för en fantastisk säsong efter att ha slutat på tre andraplatser förra säsongen.

Johan Cruyff sa dock ett par väl valda ord efter att Ajax vunnit tre Champions League-titlar i rad och lämnat för Barcelona: “Det djupa fallet kommer när man står som högst.” Bayern får akta sig för att inte falla allt för tungt nästa säsong.

***

Jupp Heynckes avslutar med största sannolikhet sin karriär med trippeln. 68-åringen har ryktats vara på väg till Real Madrid men tysk media menar på att han själv har bestämt sig för att lägga av och dra sig tillbaka. Imorgon kommer Heynckes att hålla en presskonferens som tros bli hans sista. Håll ögonen öppna, klockan 12 inleds presskonferensen.

ANNONS

Heynckes fick stora hyllningar efter segern i DFB-Pokal och sa efter matchen: “Jag är glad att jag aldrig mer behöver uppleva en öldusch – det stinker och klibbar, fruktansvärt.”

***

Huruvida Pep Guardiola planerar att göra stora förändringar eller inte till den kommande säsongen är ännu inte helt klart. Mycket tyder dock på att det inte är ett alltför förändrat Bayern vi ser till nästa säsong. Tyska tidningen Kicker säger att klubben planerar att förlänga med trotjänarna Daniel van Buyten och Claudio Pizarro. Mario Gomez ryktas vara på väg till italienska Napoli och Lewandowski förväntas ansluta från Dortmund.

***

Oscar Wendt har en stark säsong bakom sig i Borussia Mönchengladbach. Därför jobbar nu klubben på en förlängning med den svenske vänsterbacken vars nuvarande kontrakt sträcker sig till 2014. Inom de kommande veckorna hoppas klubben på att allt ska vara på plats, ett nytt kontrakt till 2017 sägs ligga på förhandlingsbordet.

ANNONS

***

Dortmundtalangen Moritz Leitner har länge ryktats vara av intresse för uppflyttade Hertha Berlin. Nu tycks även VfB Stuttgart ha gett sig in i leken och sägs ligga närmare en underskrift då Leitner har familj i de södra delarna av Tyskland samt att han med Stuttgart får möjligheten att spela i Europa League. Huvudstadsklubben sägs istället ha riktat in sig på Alexander Baumjohann som ser ut att lämna FC Kaiserslautern som missade uppflyttning.

***

Mainz har redan gjort klart med tre nya namn inför den kommande säsongen. Innan sportchefen Christian Heidel gick på semester gjorde han klart med tre unga talanger som kommer att förstärka Thomas Tuchels lagbygge till nästa säsong. Spelarna i fråga är Johannes Geis (19), Sebastian Polter (22) och Julian Koch (22).

***

Kevin de Bruyne har länge varit på tapeten och snart kan vi vänta oss ett besked efter att Chelsea bekräftat att José Mourinho återvänder till klubben. Belgaren har varit av intresse för så väl Dortmund som Leverkusen. I dagens Kicker säger Dortmunds sportchef Michael Zorc att “Kevin vill bara till oss”. Hur det blir får vi troligen veta inom de kommande dagarna.

ANNONS

***

“Århundradets talang”, Leon Goretzka, har bestämt sig för spel i Schalke 04 nästa säsong. Bochumspelaren har varit eftertraktad av flertalet stora klubbar som Borussia Dortmund, Bayern München och Real Madrid men beslutade sig alltså i slutändan för Gelsenkirchenklubben. Mycket intressant spelare som det blir spännande att se i nästa års Bundesliga.

***

Hamburg har äntligen fått tag i sin ersättare till sparkade sportchefen Frank Arnesen. Oliver Kreuzer från Karlsruhe kommer att ta över rollen och därmed kan den nordtyska klubben äntligen planera inför den kommande säsongen. Synd bara att den redan ekonomiskt tyngda klubben totalt betalade tre miljoner för att bli av med Arnesen och få in Kreuzer.

***

Högerbacken Dani Carvajal återvänder till Real Madrid efter en lyckad säsong i Bayer Leverkusen. Spanjoren hade en klausul som gjorde det möjligt för den spanska klubben att värva tillbaka honom för en summa av 6,5 miljoner euro, en klausul som klubben valde att utnyttja. Jag kan bara gratulera Real som får tillbaka en riktigt talangfull ytterback som har rosat marknaden i Bundesliga.

ANNONS

***

Gårdagens landskamp för det tyska landslaget mot USA blev en besvikelse. Den förre förbundskaptenen Jürgen Klinsmann, numera detsamma i USA, gick vinnande ur striden då hans USA vann med 4-3. Joachim Löw testade ett antal nya spelare och det såg stundtals extremt taffligt ut för tyskarna. Det enda positiva är att Mönchengladbach-nyförvärvet Max Kruse såg extremt vass ut när han väl hade bollen.

Publicerad 2013-06-03 kl 17:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto