Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Heynckes avsked - EM 2024 i Tyskland?

Med trippeln denna säsong går Jupp Heynckes på semester (för att använda hans egna ord). 68-åringen har bestämt sig för att från och med den första juli vara arbetslös trots att han har haft flera anbud (bland annat från Real Madrid om man läser mellan raderna på hans uttalande). Jag kan bara se en möjlighet till att Heynckes återvänder i framtiden och det skulle vara om han tar över Jogi Löw som förbundskapten efter nästa års VM.

ANNONS

Heynckes har en fantastisk karriär bakom sig och är värd alla hyllningar. Denna säsong fick han Bayern München att resa sig från den djupaste av depressioner till att vinna allt i överlägsen stil. Det var finess, fingertoppskänsla och en massa energi i 68-åringen som fick Bayern att ta steget upp till den allra högsta av toppar. Heynckes avslutar sin karriär med flaggan i topp, inget snack om den saken.

För mig så har Heynckes varit ödmjuk i en omgivning som annars inte utstrålat någon större ödmjukhet. Spelare som Arjen Robben och Franck Ribéry har gått från divor till lagspelare under Heynckes ledning, något som jag tillskriver 68-åringens tränarstil och personlighet. Heynckes har gett Bayern ett nytt, förändrat och förbättrat ansikte under sina två år i klubben – något som kommer att gynna klubben i framtiden.

ANNONS

Efter 704 dagar på jobbet utan en dags semester (enligt Heynckes själv) är det alltså dags för näste man att ta vid. Nu blir Heynckes världens mest eftertraktade tränare som inte har ett jobb och kommer själv att ta ett sabbatsår (eller mer). Heynckes och Guardiola byter med andra ord roller med varandra rakt av.

Danke, Jupp!

***

En annan man som kommer att hyllas idag är Michael Ballack som spelar sin avskedsmatch i Leipzig i kväll. Cirka 50 000 åskådare beräknas till matchen som kommer att gästas av stora namn som bland annat Michael Schumacher, även namn som José Mourinho och Jogi Löw har blivit inbjudna till att tacka av den tidigare landslagskaptenen.

***

Robert Lewandowski har gått på offensiven och vill genomföra sin transfer till Bayern München inom kort. Polacken hyllar Borussia Dortmund och säger att det är en fantastisk förening, men nu vill han ha en ny utmaning och den finns i München. Frågan är hur lång tid det tar innan Lewandowski får trä på sig sin nya matchtröja.

ANNONS

***

Hamburgs Heung-Min Son har jagats av flertalet klubbar, så väl inhemska som utländska men nu tycks valet stå mellan Bayer Leverkusen och VfL Wolfsburg som båda sägs vara villiga att betala de 10 miljoner euro som Hamburg kräver för den sydkoreanske talangen. Under nästa vecka väntas besked om vilken klubb som Son har valt.

***

Thorsten Frings återvänder till Tyskland och Bremen efter två i Toronto. Hos Werder Bremen ska Frings inleda sina tränarstudier och kommer där att vara en del av tränarstaben till klubbens andralag. Inom två år förväntas Frings ha genomfört alla studier och fått sina licenser för att kunna coacha på högre nivåer.

***

Leonardo Bittencourt ser ut att lämna Borussia Dortmund för spel i Hannover 96. Ett bra nyförvärv av Hannover i mina ögon som får en ung talang med alla möjligheter att utvecklas till en av lagets absoluta nyckelspelare. Dortmund tycks ha säkrat upp med en återköpsklausul ifall klubben skulle vilja locka tillbaka Bittencourt.

ANNONS

***

VfB Stuttgart går på offensiven och jobbar stenhårt för att förbättra laget till nästa år. Högst upp listan finns Hannovers Mohammed Abdellaoue som är nära att skriva på för klubben från Baden-Württemberg. Övergångssumman sägs ligga på 3,5 miljoner euro för den norske landslagsmannen.

***

Christian Seifert, framträdande figur i det tyska fotbollsförbundet, vill att Tyskland ska sikta på att hålla EM 2024 i landet. Seifert tycker att det vore en perfekt möjlighet att återigen hålla värdskapet för en stor fotbollsturnering (2006 höll Tyskland VM) och att samhället skulle gynnas av återupprustning av infrastrukturen som skulle ligga i tiden vid denna tidpunkt. Klart är att om Tyskland satsar på värdskapet till EM 2024 så är landet en bra kandidat.

Publicerad 2013-06-05 kl 14:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto