Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lewandowski får vänta

Lewandowski-sagan tordes vara över för denna gång. Även om BVB-bossen Watzke förkunnat att den polske anfallaren inte skulle få lämna Dortmund denna sommar för Bayern München så har många trott att det beslutet skulle kunna ändra sig – inte minst Lewandowski själv. Men Watzke står fast vid sitt ord och säger till tidningen “Die Welt” att “Robert borde känna mig bättre än så”.

ANNONS

Ingen har kunnat missa att den 24-årige anfallaren har velat lämna Dortmund för rivalerna i München. Redan kort efter jul inleddes ryktena om att Lewandowski var överens med Bayern och att det bara var en tidsfråga innan flytten skulle bli officiell. Månaderna har gått, Mario Götze har blivit klar för Bayern istället men Lewandowski har fått vänta på sin tur. Det kommer han fortsatt få göra.

Det har varit en infekterad diskussion mellan Borussia Dortmund, Lewandowski och framför allt hans agenter. Hade det inte varit för agenterna, som tycks ha varit totalt omedvetna om vad som egentligen pågick bakom kulisserna, så är jag tveksam till att detta ämne hade fått så stora proportioner.

Det var Lewandowskis agenter som först uttalade sig om att man hade en överenskommelse med “en klubb”. Det var samma agenter som efter Champions League-finalen sa att transfern skulle bli klar “inom några veckor”. När sanningen nu har kommit fram framstår agenterna som nybörjare, oprofessionella klåpare som satt sina egna intressen på scenen medan Lewandowskis har fått stå tillbaka i skuggan.

ANNONS

Dortmund har dementerat att det ens kommit ett officiellt anbud. Förvisso har Bayern och Dortmund fört samtal via telefon, men ingen officiell förfrågan har skickats från Bayern München-lägret. Jag tar det som ett tecken på att Dortmund tydligt framfört under dessa telefonsamtal att man inte tänker sälja Lewandowski till Bayern, oavsett hur mycket pengar Bayern betalar. Det vore lönlöst, bortkastad tid för Münchenklubben att ens försöka.

Och rätt är väl det. Dortmund behövde säga ifrån. Visa att de inte är några slagpåsar. Lewandowski kan vara värd minst 20 miljoner euro att behålla om klubben tar sig tillräckligt långt i Champions League nästa säsong. Ju längre klubben går, ju mer kommer klubben att casha in. Dessutom sitter anfallaren inte på någon större lön som dränerar klubbens bankkonton.

ANNONS

Lewandowski kommer fortsatt att vara en ledande stjärna i Bundesliga och Champions League. Han kommer att vara en professionell fotbollsspelare, fortsätta att stänka in mål och arbeta hårt för sitt lag. Han har ett kontrakt att fullfölja, ett kontrakt som han själv har skrivit på och den enda som kan förlora på att han inte presterar ordentligt nästa säsong är han själv.

Så bespara mig alla tankar om att han inte kommer att göra sitt jobb, för så dum är inte någon fotbollsspelare. Motivationen att visa att han kan prestera även under dessa omständigheter borde vara större än någon annan negativ tanke, för Bayern kommer inte att vilja ha in en anfallare som inte är professionell nog att kunna göra sitt jobb bara för att han har fått ett enkelt “nej”.

Huruvida han skulle kunna tänkas skriva på för någon annan klubb, tycks vara uteslutet för Lewandowski själv. Många tog Watzkes ord som ett tecken på att Dortmund kunde tänka sig att sälja till alla klubbar utom just Bayern, något som han själv dementerade i Die Welt. “Jag känner bara till Roberts önskan att gå till Bayern. Alltså kan jag bara säga nej till denna önskan. Varför ska jag befatta mig med andra klubbar, när han bara vill gå till Bayern?”

ANNONS

Sagan tycks alltså ha fått ett slut. Lewandowski fullföljer sitt kontrakt tills det tar slut nästa år och efter det går flytten av till München. Summa summarum så har Lewandowskis agenter visat sig vara clowner, Dortmund visat styrka som inte fallit för något tryck och Bundesliga/tysk fotboll vunnit ytterligare ett år med ett enormt slagkraftigt Dortmund. Dessutom får Dortmund nu tid på sig att hitta en fullvärdig ersättare till anfallaren.

Jag är nöjd.

Publicerad 2013-06-12 kl 10:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto