Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nyhetssammanfattning av tysk fotboll

Lewandowski och Heynckes prisade

ANNONS
  • Robert Lewandowski har blivit utnämnd till säsongens spelare av spelarna själva. Med hela 31,6% av rösterna kammande han hem titeln före Franck Ribéry (21,6%) och Bastian Schweinsteiger (11,3%).
  • Bäste tränare blev Jupp Heynckes utnämnd till med 45,9% av rösterna. Han följdes av Christian Streich (41,6%) och Jürgen Klopp (6,5%).
  • Årets elva består av sju spelare från Bayern München och fyra från Borussia Dortmund och ser ut som följer (röstprocenten beräknas för rösterna per position): Manuel Neuer (30,3%) – Philipp Lahm (66,2%), Mats Hummels (66,2%), Dante (94,4%), David Alaba (88,3%) – Mario Götze (76,2%), Bastian Schweinsteiger (59,3%), Ilkay Gündogan (49,8%), Franck Ribéry (73,2%) – Robert Lewandowski (86,1%), Mario Mandzukic (64,4%).

Mats Hummels om Götzes flytt

I en intervju med tidningen Sport Bild uttalade sig den tyske landslagsförsvaren Hummels om Mario Götzes flytt från Borussia Dortmund till rivalerna Bayern München. I ett utdrag som går att läsa på tidningens hemsida besvarar Hummels frågan om att han förstår flytten på följande sätt: “Nej, det har jag också sagt till honom. Det har överraskat alla i laget. Det visar inte minst på att det inte var uppe på tapeten innan. Alla har sett hur bra vårt lag är. Jag tror helt enkelt, att det existerade få eller inga sportsliga anledningar till att lämna oss. Man kunde se hur vårt hade utvecklats och Mario passade in väldigt bra med många andra. Därför irriterade det mig, att han tyckte att han behövde lämna så tidigt.”

ANNONS

Omgång 1 i Bundesliga

Spelschemat är lag för den kommande säsongen. De försvarande mästarna Bayern München ställs mot Borussia Mönchengladbach i premiäromgången. I övrigt ställs Borussia Dortmund mot FC Augsburg på bortaplan medan FC Schalke 04 möter Hamburg i en spännande match i Gelsenkirchen.

Omgången i sin helhet:

09.08 FC Bayern München – Borussia Mönchengladbach

10.08 FC Schalke 04 – Hamburger SV

10.08 Bayer 04 Leverkusen – SC Freiburg

10.08 Hannover 96 – VfL Wolfsburg

10.08 1899 Hoffenheim – 1. FC Nürnberg

10.08 1. FSV Mainz 05 – VfB Stuttgart

10.08 FC Augsburg – Borussia Dortmund

10.08 Eintracht Braunschweig – SV Werder Bremen

10.08 Hertha BSC – Eintracht Frankfurt

Fransman till Freiburg

SC Freiburg jagar fortsatt nya spelare till den kommande säsongen efter att flertalet nyckelspelare lämnat klubben under sommaren. Idag gjorde Europa League-laget klart med den 20-årige fransmannen Christopher Jullien som kommer från AJ Auxerre. Försvararen stod för 25 ligamatcher för den franska klubben förra säsongen och gjorde två mål.

ANNONS

Italienare till Werder Bremen

Den italienska mittbacken Luca Caldirola är nära en flytt till Bremen. Det enda som återstår är den obligatoriska medicinkontrollen och sedan är flytten ett faktum. Den 22-årige italienaren var förra säsongen utlånad till Cesena och Brescia i Serie B. Enligt tyska medier betalar Bremen 2,25 miljoner euro för mittbacken som får ett kontrakt som sträcker sig till och med 2017.

Neururer uttalar sig

För er som aldrig har hört talas om Peter Neururer så kan jag berätta att det är den tyske manager som personifierar vad många av oss anser vara “tyskt”. Han är rak, ärlig och tvekar inte för en enda sekund att säga vad han tycker och tänker om människor.

I en intervju med ran.de uttalade sig Neururer bland annat om Bayern München och Pep Guardiola: “Jag vet inte om Guardiola är en av de bästa tränarna i branschen, en av de framgångsrikaste är han utan tvivel. Dock arbetade han med då med världens bäst klubb med råge, FC Barcelona. Det har förändrats. Jag hyser, förutom beundran, inga större känslor för Bayern München. Idag är Bayern dock det bästa laget i världen med råge. Och Guardiola kan göra vad han vill, han kommer inte att vara framgångsrikare än sin företrädare Jupp Heynckes. Ännu skönare spel? – Går inte! Vara ännu framgångsrikare? – Omöjligt efter en trippel! Skapa nya strukturer? – Vansinne, för denna förening har sedan länge de bästa strukturerna!”

ANNONS

Även en annan Bayerntränare nämner Neururer i intervjun med tuffa ordalag: “Jürgen Klinsmann var en lärling, ingen tränare.”

För er som vill läsa mer så rekommenderar jag er att gå in på ran.de och söka upp intervjun. Allting med Peter Neururer är läsvärt.

Spanjor lämnar Schalke 04

Mittfältaren Jurado har varit utlånad till Spartak Moskva och där kommer han också att stanna. Den ryska klubben har nu värvat spanjoren från Schalke och därmed blir laget från Gelsenkirchen av med en spelare som dem sedan länge har försökt att bli av med.

Publicerad 2013-06-26 kl 16:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto