Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Klose till Wolfsburg? Barrios till Bremen?

Torsdagen den 27:e junis tyska fotbollsnyheter i hyfsat kort format:

ANNONS

Klose närmar sig Wolfsburg

Nürnbergs Timm Klose har länge ryktats vara intressant för VfL Wolfsburg där hans tidigare tränare i “Der Club” Dieter Hecking numera verkar. Länge har det sett ut som om mittbacken skulle bli kvar i Nürnberg men under gårdagen tycks situationen ha nått en lösning. Wolfsburg sägs enligt Kicker ha erbjudit sex miljoner plus mittbacken Emanuel Pogatetz för att få loss Klose. Bra deal för Nürnberg i mina ögon för en spelare vars kontrakt går ut om ett år.

Lucas Barrios intresserar Bremen

Den tidigare Dortmundanfallaren sägs vilja lämna Kina där han inte trivs. Barrios har inte fått sin lön utbetald på tre månader och ser ut att få lämna klubben gratis om FIFA så beslutar i enlighet med sitt regelverk. Barrios vill tillbaka till Tyskland och Werder Bremen söker en anfallare. Barrios agent bekräftade även spelarens önskan att återvända till Tyskland: “Lucas vill till Bundesliga. Han har ett stort intresse av att gå till Werder. Det är fortfarande en bra klubb.”

ANNONS

Schalke värvar Szalai

I vintras ryktades det om att Mainz-anfallaren Adam Szalai var intressant för Arsenal. Nu har ungraren bestämt sig för att stanna i Bundesliga och lämnar Mainz för konkurrenten Schalke. I Schalke kommer att han konkurrera med Klaas-Jan Huntelaar om en plats i anfallet. Övergångssumman sägs ligga på ungefär åtta miljoner euro för anfallaren.

Frankfurt värvar från Hoffenheim och Wolfsburg

Eintracht Frankfurt har gjort med två nyförvärv för den kommande säsongen. Marco Russ som klubben lånade under vårsäsongen från Wolfsburg har nu skrivit på ett kontrakt med klubben och återvänder till Frankfurt där han spelade mellan 2004-2011. Utöver Russ har Frankfurt också värvat Stephan Schröck från Hoffenheim. Ytterbacken Schröck har skrivit på ett kontrakt till 2015.

Köln har en ny sportchef

ANNONS

Efter att Köln gjort om i sin organisation och anställt en ny tränare i Peter Stöger har klubben nu också anställt en ny sportchef. Jörg Schmadtke som under våren fick lämna Hannover efter missämja med tränaren Mirko Slomka där, startar nu upp ett nytt lagbygge i Köln som siktar på Bundesligaspel till nästa säsong.

Djourou fortsätter i Hannover

Mittbacken Johan Djourou blir kvar i ytterligare än säsong på lån hos Hannover. Mittbacken har imponerat såpass mycket på tränaren Mirko Slomka att klubben bestämt sig för att förlänga lånet med schweizaren.

Freiburg värvar Fernandes

Schweizaren Gelson Fernandes har skrivit på för SC Freiburg som fortsätter sitt lagbygge inför den kommande säsongen. 26-åringen lämnar Sporting Lissabon i Portugal för spel sydvästra Tyskland. Övergångssumman är ännu okänd.

ANNONS

André Schürrle uttalar sig om Chelsea-flytten

Att André Schürrle har skrivit på för Chelsea och lämnar Leverkusen är sedan några dagar tillbaka klart. I en exklusiv intervju med DFB uttalar sig spelaren om framtiden: “Jag är lättad. Jag ville verkligen utnyttja denna chans att gå till en sådan bra klubb. För mig är det perfekt att jag nu kan ha fokus på denna uppgift. Jag ser fram emot allt som väntar. Det första träningspasset, de nya lagkamraterna, den nya tränaren, den nya ligan, den nya staden.” Mer att läsa på dfb.de.

Dortmund kollar på nyförvärv

Att fjolårstvåan har spanat in nyförvärv är ingen nyhet. Tidningen Ruhr-Nachrichten skriver att Dortmund just nu spanar in tre namn: Henrikh Mkhitaryan (Shaktar Donetsk), Kevin Volland (Hoffenheim) och Dong-Won Ji (Sunderland). Enligt tidningen är klubbens fokus främst på sydkoreanen Ji som förra säsongen stod för fem mål på 17 insatser hos FC Augsburg. Sportchefen Michael Zorc sägs ha träffats med företrädare från Sunderland och diskuterat en övergång. Sydkoreanens värde sägs ligga på tre miljoner euro.

ANNONS
Publicerad 2013-06-27 kl 18:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto