Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllad Hrgota, Breno tillbaka i Bayern

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Tyska fotbollsnyheter:

Gomez till Fiorentina

Napoli och Fiorentina har båda varit intresserade av Mario Gomez tjänster. Nu har Bayern München bekräftat att anfallaren hamnar i Fiorentina. Endast enstaka detaljer återstår innan allting är påskrivet och klart. Övergångssumman ryktas ligga runt €20 miljoner (€16 miljoner + 4€ miljoner i klausuler). Bra värvning för Fiorentina! Gomez stod för 19 mål förra säsongen, i snitt ett mål var 64:e minut.

Mkhitaryan klar för Dortmund

Ytterligare en pusselbit är klar i Dortmunds lagbygge inför den kommande säsongen. Henrikh Mkhitaryan har skrivit på för klubben. €25 miljoner betalar Dortmund för spelaren som ses som Mario Götzes ersättare. Kontraktet med armeniern gäller till 2017. Det är Borussia Dortmund GmbH & Co. KGaA som meddelat värvningen på börsen.

Annons

Duisburg får spela i 3. Bundesliga

Först blev MSV Duisburg tvångsnedflyttade till den tyska tredjedivisionen, sedan var det oklart om klubben faktiskt skulle få spela där eller inte. Nu har Duisburg fått beskedet att klubben uppfyller alla ekonomiska kriterier för spel i 3. Bundesliga den kommande säsongen.

Favre hyllar Hrgota

I gårdagens träningsmatch mellan Borussia Mönchengladbach och Lierse stod svenske Branimir Hrogta för två fullträffar. Den svenske anfallaren fortsätter att övertyga i Mönchengladbachtröjan och tränaren Lucien Favre är inte sen att hylla Hrogta: “Han gör det väldigt bra, är farlig och alltid het framför mål.” Förhoppningsvis får vi se mer av Hrogta i årets Bundesliga (13 insatser förra säsongen).

Breno tillbaka till Bayern

Minns ni den brasilianske mittbacken Breno som blev dömd till fängelse efter att ha satt eld på sitt hus? Nu är han på väg tillbaka till sin tidigare klubben Bayern München, men inte som fotbollsspelare utan som ungdomstränare. Det bekräftar Karl-Heinz Rummenigge till tidningen Bild. Breno kommer dock fortfarande att behöva sova i fängelset, men på dagarna ses han som anställd av Bayern.

Annons

Sobiech närmar sig Hamburg

I och med att Marcus Berg lämnar Hamburger SV så öppnas det en ekonomisk lucka för HSV att plocka in en ny spelare. Siktet är inställt på försvaren Lasse Sobiech som förra säsongen var utlånad från Dortmund till Greuther Fürth. Till tidningen Kicker sägs Hamburgs sportchef Oliver Kreuzer att han hoppas att affären blir klar under veckan.

Draxler tror på Bundesligatitel till Bayern

Tillbaka från sommarvilan uttalade sig talangen Julian Draxler om allt mellan himmel och jord. Om lagets målsättning för den kommande säsongen i Bundesliga sa han följande: “Bundesligatiteln är egentligen som vanligt Bayerns. Men jag är övertygad om att vi kan slåss om plats två, tre och fyra.”

Hoffenheim vill ha Modeste

1899 Hoffenheim har mest försökt att minska sin 35 man stora trupp. Nu ser dock klubben ut att värva en ny anfallare och det i Anthony Modeste. Den franske 25-åringen är på ingång till Kraichgau och förväntas skriva på ett kontrakt till 2017 med Hoffenheim.

Annons
Publicerad 2013-07-08 17:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto