Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Thiago, Draxler och Hildebrand

Tyska fotbollsnyheter:

Thiago närmar sig Bayern München

Det har nog inte undgått någon att Bayern München och framför allt Pep Guardiola har varit intresserade av att locka Barcelonas Thiago till klubben. Efter att den förväntande transfern till Manchester United bröt samman tog Bayern sin chans och nu förväntas spanjoren skriva på för Champions League-segrarna under de kommande dagarna. Frågan är hur den värvningen påverkar framtiden för flera andra spelare i truppen som Toni Kroos och Xherdan Shaqiri. Behöver Bayern verkligen fler mittfältare?

Veh kritiserar sin kollega

Eintracht Frankfurts Armin Veh är en tränare som tar bladet från munnen. I klubbens jakt på en ny anfallare nämndes bland annat danska Nicklas Bendtner som en het kandidat. Klubben valde till slut att nobba dansken men klubben meddelade honom inte personligen, utan Frankfurts sportchef Heribert Bruchhagen gav beskedet via media – något som inte uppskattades av Veh. “Det är en oförskämt gentemot spelaren”, sa Veh till tidningen till Bild och till Frankfurter Neuen Press sa han att “det är oprofessionellt”. Jakten på en anfallare fortsätter för Frankfurt där Vaclav Kadlec sägs vara etta på listan följt av Eren Derdiyok.

ANNONS

Sömnlösa nätter för Schalkes sportchef p.g.a. Draxler

Horst Heldt, sportchef i Schalke 04, berättade i veckan för Kicker att han hade flera sömnlösa nätter på grund av intresset för Julian Draxler från flertalet europeiska toppklubbar. I Draxlers kontrakt finns en utköpsklausul på €45,5 miljoner, en summa som spelaren själv ansåg vara “utopisk”. Bland annat Chelsea och Manchester City ryktades buda på talangen som dock valde att stanna i Tyskland. “Nu ångrar jag mig för att vi inte satte en högre summa”, sa Heldt som dock är helt säker på att Draxler stannar i klubben denna säsong.

11 Freunde är en guldgruva

För er som kan tyska är det en självklarhet att lösa fotbollsmagasinet 11 Freunde. Tidningen blandar fotboll med humor och det mesta är skrivet med en glimt i ögat. I julinumret föll jag för tidningens “snabbkurs för Bundesliga-bossar”. I listan med tio användbara citat finns bland annat följande:

ANNONS
  • “Det kan jag varken bekräfta eller dementera.”
  • “Jag kommenterar inga namn.”
  • “Jag kommenterar inga summor.”
  • “Allt annat är rena spekulationer.”
  • “Jag ser inte bakåt, utan framåt.”
  • “Det är inget beslut mot X, utan för Y.”

Helt klart en lista med citat man har hört förut.

Dålig dag på jobbet för Hildebrand

Timo Hildebrand är ett så kallat “household name” inom tysk fotboll. Målvakten har spelat för det tyska landslaget och var länge ansedd som en av de bästa tyska målvakterna. Numera återfinns Hildebrand i Schalke 04 där han varit det givna förstavalet under våren för klubben. I träningsmatchen mot RB Salzburg släppte han in ett mål från över 60 meters avstånd. Många undrar nu om Schalke kommer att se sig om efter en ny målvakt men klubben försäkrar att man har fortsatt förtroende för Hildebrand.

Hilbert tillbaka i Tyskland

ANNONS

Roberto Hilbert. Har ni hört det namnet förut? Möjligen, han var nämligen högerback i VfB Stuttgart som 2007 vann Bundesliga. Sedan dess har han befunnit sig i Turkiet och Besiktas. Nu återvänder den tyska högerbacken till Tyskland och Bayer Leverkusen. Den före detta tyska landslagsmannen har skrivit på ett tvåårskontrakt med fjolårstrean.

Publicerad 2013-07-13 kl 12:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto