Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Thiago in, vem kan tänkas lämna Bayern?

Thiago Alcantara in i Bayern. Nu är frågan om någon spelare får lämna då Bayern har ett överskott på mittfältare. Enligt Pep Guardiola behöver han alla spelare, men jag har svårt att se alla är kvar när transferfönstret har stängt. Här är mina tankar kring vilka spelare som blir kvar och vilka som kan tänkas lämna Bayern.

Spelare som inte riskerar att få lämna

Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez, Franck Ribery, Mario Götze och Thomas Müller är fem spelare som jag är helt övertygad om att dem kommer att vara kvar när säsongen drar igång. Det finns inget konkret intresse från någon europeisk toppklubb och Bayern har inte heller visat något intresse för att sälja dessa spelare. Dessutom planerar varken Bayern eller Pep en säsong utan dessa fem spelare. Götze är dessutom ett nytillskott men jag tog med honom för att undvika en kommentar som “var är Götze?”.

ANNONS

Arjen Robben (Risk: 5%)

Holländaren ryktades under vintern vara på väg bort från München. Turkiska Galatasaray sades vara intresserade av yttermittfältaren som, när han tillbringade tid på avbytarbänken, skapade en disharmoni i truppen. Men efter att Toni Kroos gått sönder fick Robben en avgörande roll i laget under våren och efter det var alla bekymmer borta. Guardiola har inte givit några hintar om att han vill göra sig av med holländaren, dessutom har hans marknadsvärde stigit markant vilket utesluter många tidigare intressenter.

Luiz Gustavo (Risk: 5%)

Den brasilianske mittfältaren blir ofta bortglömd i diskussionen då han inte är det starkaste namnet på mittfältssidan i Bayern. Under Confederations Cup var han högst delaktig i det Brasilien som till slut vann titel och stod för stabila insatser turneringen igenom. Förra säsongen fick han stå tillbaka för spelare som Schweinsteiger och Martinez efter att ha skadat sig under hösten och kom aldrig riktigt tillbaka. En bra backup som Pep gärna behåller, men som om intresse dyker upp kan komma att lämna.

ANNONS

Xherdan Shaqiri (Risk: 20%)

Den schweiziske talangen som stod för en inspirerande debutsäsong i klubben är också en spelare som ser ut att få minskad speltid i och med värvningarna av Thiago och Götze. Han hyllades av den tidigare Bayerntränaren och numera schweiziske förbundskaptenen Ottmar Hitzfeld för sin talang och sin bollkunskap, dessutom sa Hitzfeld att han skulle passa perfekt i Guardiolas lag. Nu sägs 22-åringen vara intressant för Liverpool. Jag tror att Bayern och Guardiola helst vill behålla honom, men för rätt summor och för mer speltid kan jag se att Shaqiri flyttar.

Toni Kroos (Risk: 25%)

Kroos hade förra säsongen en av sina bästa säsonger i sin karriär fram tills dess att han skadade sig under våren. Sedan dess har han kämpat sig tillbaka och nu är han återigen med i matchträning och kämpar om en plats i startelvan. Under Heynckes var hans roll som nummer 10 given men under Guardiola ser det ut som om den rollen försvinner. Har tidigare ryktats vara på väg bort och är en spelare som kommer att spela i en roll liknande Thiagos. Real Madrid sägs vara intresserade av att knyta åt sig den unge tysken som säkerligen kan tänka sig att flytta för att få mer speltid.

ANNONS

Emre Can (Risk: 55%)

Can är en annan talang som förra året fick några få chanser i a-laget utan att verkligen ta dem. I år ser möjligheterna för speltid ännu mindre ut och därför förväntar jag mig att U21-landslagsmannen lämnar klubben. Augsburg har till exempel visat intresse för att ta in Can på lån. Även om det inte blir där han hamnar är jag är övertygad om att han kommer att bära en annan tröja än Bayerns under större delar av säsongen.

Mitchell Weiser (Risk: 80%)

Den sista talangen som värvades från Köln inför förgående säsong. Under Heynckes ledning fick han sparsamt med tid i a-lagstruppen och lånades därför ut till Kaiserslautern i 2. Bundesliga. Hos Kaiserslautern stod Weiser inte för någon imponerande uppvisning som ger mig upphov till att tro att han kommer att slå sig in i a-laget inom kort. Jag förväntar mig att han lånas ut efter att försäsongen hos Bayern är över.

ANNONS
Publicerad 2013-07-15 kl 10:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto