Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Schalke och Bayern vinner, Tyskland i final

Då är jag tillbaka i Sverige och Stockholm efter ett år i Tyskland. Den senaste veckan har varit fylld av packning inför hemflytten och därför har jag inte skrivit särskilt mycket alls. Nu ska det bli bättre på den fronten!

***

Schalkes träningsmatch mot Southampton blev ingen publikfriare. Men laget från de västra delarna av Tyskland visade upp en effektivitet som jag inte såg under förra säsongen. Matchen slutade 2-0 till Schalke efter att Klaas-Jan Huntelaar och Joel Matip nätat.

Spelmässigt var Schalke inte särskilt imponerade. Offensivt saknades det kreativitet och rörelse, något som blev extra tydligt då Southampton riktade in sig på kontringar. Därför blev det flera låsta situationer där Schalke fick börja om från början i anfallen.

ANNONS

Ett gott tecken för Schalke är att Klaas-Jan Huntelaar ser ut att vara tillbaka i det slag han var i säsongen 2011/2012 då han vann skytteligan i Bundesliga. Holländaren var pigg och hela tiden ett hot mot Southamptons försvar. Det ska bli mycket spännande att se hur många mål han kommer att stå för den kommande säsongen.

***

Utöver Schalke så såg jag också Bayern Münchens match mot FC Barcelona på Allianz Arena. Pep Guardiola mönstrade ett Bayern med bland annat Philipp Lahm på mittfältet och Rafinha på högerbacksplatsen.

Bayern pressade högt och gjorde det extremt svårt för Barcelona som inte riktigt kom någonstans offensivt. Philipp Lahm gjorde 1-0 för Bayern efter en perfekt nickskarv på ett inlägg från Franck Ribéry. Matchen slutade 2-0 efter ett mål i slutminuterna av Mario Mandzukic

Bayern såg väldigt bra ut och kommer att bli en tuff nöt för Dortmund att knäcka på lördag då Supercupsfinalen spelas. Dortmund har dock en enorm fördel då man spelar på Westfalenstadion i Dortmund. En spännande match blir det!

ANNONS

***

Att Tyskland är i EM-final ska också nämnas. Sverige gjorde en bra insats men Tyskland gjorde målet, mer behövdes inte. Jag saknade den där udden, det lilla extra hos Sverige som krävs för att nå hela vägen.

Publicerad 2013-07-24 kl 22:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto