Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Stuttgarts förvandling på en vecka är imponerande

I måndags sparkades Bruno Labbadia som tränare för Stuttgart. I onsdags åkte klubben ur Europa League mot HNK Rijeka. I fredags såldes lagkaptenen Serdar Tasci till Spartak Moskva. Idag står laget som vinnare för första gången i säsongens Bundesliga efter hela 6-2 mot Hoffenheim.

När Stuttgart hade åkt ut Europa League mot HNK Rijeka i onsdags hade gemene man kunnat tro att fansen skulle kritisera sitt lag, bua ut dem men inte i Stuttgart. Fansen firade, tränaren pratade om ”gåshud” och en ”fantastisk atmosfär” – Labbadias tid var inte bara förbi, det var som om den aldrig funnits.

ANNONS

Trots förlusten hade det ingjutits helt ny energi i Stuttgart. Det som hade varit innan fanns inte. Fråga danske William Kvist som var petad av Labbadia och förväntades säljas – nu är han given på det centrala mittfältet och förväntas bli den spelare som tar ansvar för den defensiva delen.

Spelsystemet var som bortblåst. När Bruno Labbadia mixtrat med en 4-5-1 så vill Thomas Schneider spela med en rak och tydlig 4-4-2.

När Bruno Labbadia var tränare såg offensiven ut att sakna grundtanke och grundtrygghet. När Thomas Schneider är tränare kan man se en struktur, en uppbyggnad och en tanke bakom anfallen.

Vad som var kvar från Labbadias tid var de alldeles för lätta misstagen som Stuttgart gång på gång gjorde. Idag mot Hoffenheim hade misstagen minskats avsevärt och framför allt var Stuttgart sylvassa när dem väl fick lägen framåt.

Thomas Schneider vill bygga ett Stuttgart med mod. Ett lag som vågar offensivt. Viktigast av allt är att laget består av talanger från klubbens akademi, ”något som inte var fallet tidigare” som Schneider så politiskt snyggt uttryckte det.

ANNONS

Det har visserligen inte ens gått en vecka och det är fortfarande omöjligt att sia om hur Stuttgarts framtid ser ut på lång sikt. Men i Thomas Schneider har klubben tagit in tränare med stort hjärta och som tror på sitt projekt, på sina tankar och idéer och som är principfast.

Efter 90 minuter Bundesligafotboll, plus några få tilläggsminuter, kan jag inte vara särskilt mycket mer imponerad av hur ett lag kan utvecklas på en vecka. Stuttgart är mer inspirerat, motiverat och engagerat än på flera år. Och den utvecklingen får man nog till stor del tillskriva Thomas Schneider.

I kvällens andra match mellan Eintracht Frankfurt och Borussia Dortmund på Commerzbank Arena i Frankfurt bjöds på tre mål. I Dortmund stod Henrikh Mkhitaryan för lagets båda två mål och i Frankfurt gjorde Vaclav Kadlec deras enda mål. Dortmund vann alltså med 2-1 och har nu tolv av tolv möjliga poäng efter fyra matcher i Bundesliga. I ärlighetens namn var det ingen imponerande insats av något av lagen. Någonstans där så är det ändå starkt att Dortmund går segrande ur striden utan att egentligen imponera.
ANNONS
Publicerad 2013-09-01 kl 19:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto