Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tillbaka till tysk fotboll

Då är vi tillbaka med lite tysk fotboll, det som bloggen ska handla om, men som det under de senaste dagarna har handlat väldigt lite om.

Om vi börjar med att ta i kapp vad som hände Champions League så går det omöjligt att undvika vad som hände på San Paolo i Neapel. Napoli avfärdade ett dåligt Dortmund med resultatet 2-1. Det kunde ha blivit så mycket mer om Napoli bara hade varit snäppet vassare.

Klopps sinnessjuka ilska i samband med Napolis ledningsmål var något utöver det vanliga. Samtidigt är det Klopp. Han är den typen av person som reagerar så där när han känner att något inte har gått rätt till.

ANNONS

Klopp lär bli avstängd från några matcher i Champions League, något annat skulle förvåna mig. Hade han bara skrikit på fjärdedomaren så hade det inte behövt bli så, men just att han rör vid domaren gör att det blir allvarligare.

Jag är dock inte orolig för Dortmunds framtid i Champions League. Det var en tung förlust men än finns det fem matcher kvar att spela och jag är helt övertygad om att laget vinner sina tre hemmamatcher. Ett oavgjort resultat i London och en vinst mot Marseille på bortaplan och man står på tretton pinnar, det borde räcka till en slutspelsplats.

Bayern Münchens seger mot CSKA Moskva med 3-0 var i mina ögon inte överraskande. Ryssarna hade inget att sätta emot på Allianz Arena och det kändes som om Bayern kunde göra lite som de ville mot bland annat Pontus Wernbloom. Bra start för Bayern som bör gå vidare i gruppen.

Schalke 04 höll på att hamna i en fruktansvärt onödig situation men skärpte till sig och fick genom ett turmål greppet i matchen mot Steaua Bukarest. När 1-0 väl dök upp så följdes det av två bollar till och sett till resultatet är det enkelt att tro att Schalke var överlägsna – fallet var långt i från så. Nu har Schalke givit sig själva fortsatta möjligheter att ta sig vidare, men spelar man lika dålig fotboll som i de första 45 mot Steaua så blir det inget slutspel.

ANNONS

Bayer Leverkusen hade en extremt tuff match i bortamötet mot Manchester United på Old Trafford. Jag tycker att Leverkusen gjorde det hyfsat. Samtidigt visade sig den svaghet som är laget sällan presterar särskilt bra i Europa. Kießling var inte alls den Kießling vi känner igen från Bundesliga och Lars Bender hade ingen riktigt bra dag på jobbet. Försvarsspelet ska vi inte ens tala om, de bjöd på trots allt på två mål. Leverkusen förlorade med 4-2 men hoppet är inte ute för dem, även om det blir tufft att ta sig vidare från en grupp som också innehåller Shahktar Donetsk och Real Sociedad.

I Europa League så visade Eintracht Frankfurt att man inte är ett lag att underskatta. 3-0 fick Armin Vehs lag med sig mot Bordeaux och det efter en imponerade insats. Nyförvärvet Vaclav Kadlec fortsätter att imponera och det blir spännande att se hur han kan utvecklas i Frankfurttröjan. Det sägs dock att han inte riktigt trivs i sin nya hemstad, något som kan hämma hans utveckling.

Om Frankfurt visade prov på bra nerver så var det den totala motsatsen för SC Freiburg som hade 2-0 Slovan Liberec på hemmaplan men som tappade sin ledning och endast fick med sig en poäng efter att Liberec tagit sig upp till 2-2. Det är svårt att förvänta sig något av Freiburg med tanke på hur många nyckelspelare laget har tappat inför säsongen, men jag hade nog förväntat mig att laget skulle klara av att hålla en så klar ledning som 2-0 hemma mot Liberec. Trist var ordet.

ANNONS

Om Bundesliga kommer jag att skriva mer om i morgon. Däremot är Hamburg riktigt illa ute efter en förlust i Nordderbyt mot Werder Bremen med 0-2. Den första halvleken var Hamburg riktigt dåliga, i den andra spelade laget upp sig men just nu ser inte mycket positiv ut för den klassiska klubben. Bert van Marwijk sägs vara på ingång, frågan är om holländaren kan vända på den negativa trenden. Heiko Westermann sa efter matchen att det handlar om att slåss för sin existens i Bundesliga nu, något jag verkligen skriver under på.

Publicerad 2013-09-21 kl 19:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto