Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Skadedrabbat Dortmund mot Bayern i helgen

Helgens toppmöte mellan Dortmund och Bayern saknade sedan tidigare bland annat Bastian Schweinsteiger och Ilkay Gündogan. Nu står det också klart att Mats Hummels och Marcel Schmelzer missar matchen efter att ha åkt på skador. Hummels blir borta resten av hösten medan Schmelzer räknas vara tillbaka om tre veckor. Två stora avbräck för Dortmund som just nu slåss om topplatsen i Bundesliga och framför allt har två tuffa Champions League-matcher kvar.

ANNONS

Dortmund lät inte vänta på sig med att agera utan tog in rutinerade mittbacken Manuel Friedrich, som varit på provspel hos klubben, på en gång som har varit klubblös sedan han lämnade Bayer Leverkusen i våras. Friedrich är tillgänglig med omedelbar verkan och kan finnas med i truppen mot Bayern till helgen.

Om Bayern på förhand var favoriter har det favoritskapet ökat med bra många procent efter dessa besked. Jag är dock ingen människa som tror att något är ristat i sten. Dortmund har fortfarande chansen kvar att vinna. Jürgen Klopp är den man utanför den sydtyska staden München som kan Bayern bäst. Han har nog ett eller annat taktiskt ess i sina rockärmar att slå till med.

Hade Tyskland förlorat mot England igår så hade jag sagt att man inte ska dra för stora växlar av förlusten. Nu vann tyskarna med ett hyfsat b-betonat landslag (om jag nu kan säga så) med 1-0 under förhållandevis kontrollerade former. Vi ska inte dra för stora växlar av detta heller, men det visar den på bredd som finns i det tyska landslaget. Nu handlar det för Löw om att få ihop till sommarens VM-slutspel.

ANNONS

Inför VM måste jag självklart spekulera lite kring den möjliga lottningen. Tyskland är i den första seedningsgruppen och kan endast ha ytterligare ett europeiskt lag från sin grupp. I den andra seedningsgruppen känns Grekland som det klart svagaste laget, medan ett Holland eller ett Italien vore en mardröm. I den tredje seedningsgruppen känns Algeriet som ett av de svagare lagen, Chile som det starkaste och i den fjärde känns Honduras och Iran klart lättast medan USA och Sydkorea får ses som tuffare.

Mardrömmen skulle med andra ord vara en grupp med Holland, Chile och Sydkorea medan en enklare grupp skulle vara Grekland, Algeriet och Honduras. I EM förra året hamnade Tyskland i ”dödens grupp” och klarade sig ur den utan någon förlust. Förhoppningsvis slipper man en lika tuff grupp i VM, men tyskarna har åtminstone med sig de positiva bilderna in i slutspelet om fallet skulle vara så.

ANNONS

Lottningen sker den sjätte december och innan dess lär vi ha diskuterat mer kring diverse möjliga scenarion!

Dagens rubriker i Tyskland har till stor del handlat om Zlatan. Ronaldo må ha gjort fyra baljor men Zlatans uttalande om att ett VM utan Zlatan inte är ett VM värt att se på har fått rubrikerna. Varenda stor mediekanal har haft Zlatan på sin förstasida i Tyskland, inte alla dagar en svensk har det.

Uppgifter om att Mario Mandzukic har börjat se sig om efter en ny klubb har sipprat ut i tysk media de senaste dagarna. Efter att det ryktats från italienskt håll om en möjlig flytt till Juventus har inte tysk media varit sena med att snappa upp det spåret utan jobbat vidare på det. Det sägs dock att Robert Lewandowski, som med största sannolikhet anländer till Bayern nästa säsong, ersätter Claudio Pizarro vars kontrakt går ut och att Bayern vill behålla Mandzukic som ett alternativ i anfallet. Jag kan omöjligt se att både Lewandowski och Mandzukic bär Bayerntröja nästa år, men om så skulle vara fallet har Bayern en forwardsuppsättning som är något utöver det vanliga (vilket den redan är).

ANNONS

Twitter: 

Publicerad 2013-11-20 kl 19:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto