Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

FC Saarbrücken: klubben som tackade nej till Platini

Otto Rehhagel har tränat laget, Felix Magath och Andreas Brehme har spelat där. De har vunnit mot Real Madrid med 4-0, de vann som nykomlingar mot Europacupvinnarna Bayern München med 6-1. FC Saarbrücken är ett lag som står ut i mängden, även om de i dag återfinns i 3.-Liga.

ANNONS

I DFB-Pokal har laget skrällt förut. 1985 tog sig laget hela vägen till semifinal efter att bland annat ha vunnit mot mästarna VfB Stuttgart. I semifinalen blev dock Bayer 05 Uerdingen (ett annat klassiskt lag på många sätt) för stora. Uerdingen gick sen och vann finalen mot Bayern München med 2-1.

Franz Beckenbauers son, Stephan, spelade i Saarbrückens tröja under inledningen av 90-talet och historien om hur ”der Kaiser” landade med helikopter vid arenan för att se sin son dras ofta i supporterkretsarna. Samtidigt som Stephan Beckenbauer spelade i den blåsvarta-tröjan så bestod anfallsbesättningen av en amerikan och en ryss (Eric Wynalda och Jurij Savitjev), något som var spännande då muren endast fallit ett par år tidigare.

Klubben tackade nej till Michel Platini för att han var för tanig, Jay-Jay Okocha hade enats med klubben 1992 men valde till slut spel för Eintracht Frankfurt i stället.

ANNONS

Den sista säsongen i Bundesliga för FC Saarbrücken var 1993/1994. Sedan dess har klubben kämpat mot så väl ekonomiska som sportsliga motgångar. Laget har växlat mellan spel i 2. Bundesliga, 3. Bundesliga, Regionalliga (division 4) och Oberliga (division 5).

I år huserar klubben i 3.-Liga där laget just nu ligger nästsist, fyra poäng från säker mark. De goda resultaten i DFB-Pokal (bland annat en seger mot Werder Bremen med 3-1) har laget inte lyckats med i ligaspelet och därför fick tränaren Jürgen Luginger lämna klubben i september. Han ersattes av kroaten Milan Sasic som bland annat tränat FC Kaiserslautern.

I morgon står klubben inför höstens match då Borussia Dortmund kommer på besök till Ludwigsparkstadion. Cirka 31 000 åskådare väntas till matchen, en fantastisk siffra. Saarbrücken ställs mot ett Dortmund utan ett gäng nyckelspelare (Subotic, Hummels, Reus med flera) men Dortmund är solklara favoriter i mötet.

ANNONS

Skrällar har dock en tendens att ske i DFB-Pokal och frågan är om Saarbrücken kan återupprepa skrällen från 1985 då laget vann mot VfB Stuttgart eller om det tar slut vid åttondelsfinalen denna gång.

Vid 22-tiden i dag har vi svaret och för den som är intresserad finns det möjlighet att se matchen på TV10. För den som vill ha mer information kring morgondagens match rekommenderar jag den ypperliga läsning från Borussia Dortmunds SvenskaFans-redaktion!

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2013-12-03 kl 14:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto