Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

I Hamburg

Helgen innan jul och jag befinner mig i Hamburg för att se på fotboll. En mindre julklapp till mig själv och en möjlighet att ta sig i från den julklappsstress som Sverige alltid drabbas av.

ANNONS

Julmarknader är det fullt av i hamnstaden Hamburg. När du tar dig från centralstationen mot rådhuset stöter du på ett antal marknader som säljer glühwein och alla möjliga små ting. Härligt på alla sätt och vis.

Jag började fotbollen i Hamburg med att åka ut till Millerntor och jaga biljett då St. Pauli igår skulle möta Karlsruher SC på hemmaplan. Ett fåtal biljetter fanns kvar på südtribune och jag fick tag i en av dessa till min stora glädje.

St. Pauli har gått bättre än förväntat i 2. Bundesliga. Inför denna omgång låg laget på en tredjeplats och det trots att tränaren Michael Frontzeck lämnade mitt under hösten efter att han och klubben haft olika framtidsvisioner.

In kom Roland Vrabec, en i många kretsar okänd tränare som på sin meritlista bland annat har en tid som assisterande tränare i de tyska ungdomslandslagen där han hjälpte Christian Ziege och Horst Hrubesch. Vrabec hade inte ens en Wikipedia-sida som en hel del tyska medier påpekade, så okänd var han.

ANNONS

Vrabec ser ut att få fortsatt förtroende trots att laget gick på en mina igår och förlorade mot Karlsruher med 2-0. St. Pauli hade matchen i sina egna händer men lyckades inte sätta sina lägen och Karlsruher kontrade in sina två mål. Det andra var ett mål som stänktes in via ribban.

St. Pauli-fansen höll igång i nittio minuter trots det tråkiga resultatet. Även efter matchen var det fullt ös på supportrarna som sjöng för fulla muggar. En imponerande inramning på Millerntor som gör att man vill tillbaka lika fort som man har varit där.

Arenan är varken särskilt snygg eller fräsch, men den andas fotboll och autencitet. Fansen är där för att de älskar sitt lag, oavsett ålder, oavsett kön. Det handlar inte om hur det ser ut, utan att det finns och det är en känsla som tysk fotboll jobbar med att hålla kvar vid.

ANNONS

Idag ska jag dock till den totala motsatsen från Millerntor och det är Imtech Arena i Hamburg där rikemansklubben Hamburger SV håller till. Hamburg ställs mot Mainz och jag ser verkligen fram emot att få se båda lagen spela.

15.30 drar tillställningen igång och förhoppningsvis får jag en annorlunda, men lika trevlig upplevelse som igår för den var jag väldigt nöjd med.

Publicerad 2013-12-21 kl 10:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto