Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kort sillysvep i Bundesliga

Medan Bayern München fotar sig med emiren av Kuwait så pågår det andra intressanta saker i Bundesligapausen.

Lewis Holtby ryktas vara på väg tillbaka till Tyskland och det är hans gamla klubb Schalke som leder jakten på den offensiva mittfältaren. Huruvida han egentligen behövs i Schalke är en annan femma. Kevin-Prince Boateng, Max Meyer och Julian Draxler finns redan där. För att inte nämna Leon Goretzka som dock ser ut att få ta ett steg längre ned i planen och ersätta Jermaine Jones som inte kommer att få förlängt kontrakt med klubben (det går ut i sommar). Holtby vore en bra värvning, men frågar är om det inte skapar mer oreda än reda i Schalke.

ANNONS

Även Hannover sägs vara intresserade av Holtby, men jag har svårt att se honom välja en sådan klubb. Då ligger en annan av hans före detta klubbar, Mainz, närmare till hands skulle jag tro.

Kevin de Bruyne närmar sig en flytt till VfL Wolfsburg och äntligen tar den historien slut. Belgaren har länge ryktats vara på väg till Volkswagenstaden trots ihärdiga rykten om intresse från bland annat Dortmund och Leverkusen. Sportchefen i Wolfsburg, Klaus Allofs, har dock gjort ett ypperligt jobb och nu handlar det endast om teknikaliteter innan den offensive mittfältaren återigen spelar fotboll i Bundesliga. Ett lyft för Wolfsburg och en värvning som dessutom antyder att Diego kommer att lämna Wolfsburg när hans kontrakt går ut i sommar.

Marc-André ter Stegen lämnar som väntat Borussia Mönchengladbach för FC Barcelona till sommaren. Övergångssumman sägs ligga på €8-10 miljoner vilket är kap för en sådan talangfull målvakt. Dock ska Barcelonasupportrarna inte ha enorma förväntningar på ”MAtS”. Han har sina kvalitéer men är endast 21 år och förhållandevis oprövad på absolut högsta nivå. På lång sikt tror jag att MAtS kan bli bra för Barcelona och jag hyser ingen oro över att han blir en ny Robert Enke.

ANNONS

Vem kniper Matthias Ginter? Freiburgs talangfulle mittback jagas av de två giganterna i Dortmund och Bayern, där Dortmund har visat intresse under en längre tid än Bayern. I sommar lär Ginter lämna Freiburg för spel i en annan förening och frågan är vilket lag som drar det längsta strået. En framtida landslagsspelare som jag tror väldigt mycket på.

Lagkaptenen Filip Daems ser ut att lämna Borussia Mönchengladbach när hans kontrakt går ut efter säsongen. Oscar Wendt har belägrat vänsterbackspositionen i Gladbach, men till nästa år kan han få hård konkurrens då Gladbach sägs jaga Fabian Johnson som har gjort det väldigt bra i Hoffenheim. Vänsterbacken Johnson sägs redan ha kommit överens med Gladbach om ett kontrakt och ansluter i sommar när hans kontrakt med Hoffenheim går ut. Svenske Wendt får även nästa år hård konkurrens på sin vänsterkant med andra ord.

ANNONS

Blir det Benzema som ersätter Lewandowski i Dortmund? Jag tvivlar, men självklart är det kittlande när det ryktas att ett Bundesligaklubb skulle värva en spelare från Real Madrid och inte tvärtom. Nu tror jag inte att Benzema är rätt man för Dortmund, men det visar någonstans på vilken nivå Dortmund just nu håller till. Själv hoppas jag att klubben plockar in Kevin Volland från Hoffenheim, en anfallare som jag håller väldigt högt och som jag tror kommer att vara en framtida pusselbit i Jogi Löws landslag.

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-01-13 kl 12:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto