Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Martinez behöver lämna - Kroos blir kvar

I går fick jag återigen möjligheten att framträda i #Eurotalk på FanTV/SvenskaFans. Ett nöje som alltid och vid min sida fanns utöver programledaren Gusten Dahlin, Italienexperten Thomas Wilbacher och Bosse ”Bolldoktorn” Pettersson. Ett mycket trevligt avsnitt där det blev mycket snack om tysk fotboll (därav min medverkan).

Vi diskuterade bland annat Hamburgs identitetskris där jag påpekade att laget är helt fel ute när det kommer till sin tro på sig själv. Hamburg är en klubb som år efter år tror att de går för Europaplatserna, men som i själva verket är en habil Bundesligaklubb som ligger något under mittenskiktet som det ser ut i dag. I årets Bundesliga har det synts tydligt att klubben inte har lyckats anpassa sitt spel efter nivå och därför finns nu risken att laget åker ur. Om inte Bert van Marwijk och spelarna inser att de spelar för överlevnad – och inte en Europaplats – så tror jag att det kan bli en riktigt tung vår för laget från norr.

ANNONS

Jag fick också möjligheten att ta upp spelare som behöver lämna Bundesliga för att få mer speltid och då slog jag till med namnet Javi Martinez som jag anser behöver lämna då jag inte tror att han kommer att få särskilt mycket speltid under Guardiolas styre. Jag vet att han har varit skadedrabbad, men känslan är att Guardiola inte planerar att använda honom varken som mittback eller som ”sechser”. En spelare av Martinez kvalitet ska inte sitta på bänken utan bör få speltid. Något som han skulle få mer av i en annan klubb.

Det och mycket annat i Eurotalk som sagt.

På transferfronten ser det ut som om Dortmund planerar att få in något nyförvärv innan transferfönstret stänger. Det senaste budet är att klubben jagar Lewis Holtby som sitter i frysboxen på White Hart Lane. En sådan värvning skulle kunna vara känslig med tanke på Holtbys ursprung i ärkerivalen Schalke 04 (som även dem är intresserade av 23-åringen). Holtby vore en mycket spännande värvning och jag kan helt klart se honom passa in i ett skadedrabbat Dortmund. Tottenham tycks först och främst vara intresserade av att låna ut Holtby medan Dortmund kan tänka sig att värva honom för sex miljoner euro. Jag skulle inte bli förvånad om vi får se Holtby i Bundesliga under våren.

ANNONS

Nu ser det också ut som om Luuk de Jong lämnar Mönchengladbach för spel i Newcastle efter månader av rykten. De Jong medverkade inte på dagens träning med ”Die Fohlen” utan åkte till Newcastle för den obligatoriska läkarundersökningen. Jag vet ännu inte om det är lån eller försäljning som gäller men för Mönchengladbachs dyraste nyförvärv någonsin blev det ingen vidare bra sejour i Tyskland. 6 mål på 36 insatser (enligt Kicker) denna säsong har satt holländaren i en omöjlig situation i Favres lag där han har varit långt från startelvan. Nu blir det nya tag i Premier League som det verkar.

Kommer Toni Kroos att lämna Bayern München? Det är frågan som många ställer sig efter att David Moyes tillsammans med en av Kroos agenter Sascha Breese varit på läktaren när Mönchengladbach tog emot Bayern i fredags. Jag tvivlar på att Kroos lämnar. Även om kontraktsförhandlingarna tills vidare har avbrutits då parterna inte kunnat enats om de ekonomiska villkoren, så är jag övertygad om att Kroos kommer att förlänga sitt kontrakt med Bayern. Kroos är en av Guardiolas favoritspelare och att Bayern ser honom som en viktig del av sin framtid råder det inga tvivel om. Därför tror jag att Bayern till slut hostar upp tillräckligt med pengar för att Kroos ska skriva på ett nytt avtal. Inget dumt drag att av agenten att ta dit David Moyes dock, det förbättrar förhandlingsläget för Kroos.

ANNONS

Mitt tips från i fredags gick inte särskilt bra. Av nio matcher så träffade jag rätt på tre (varav ett resultat stämde och det i matchen mellan Freiburg-Leverkusen som slutade 3-2). Annars var jag nära på några matcher.

Mycket spännande att Hannover stod för omgångens knall och vann med hela 3-0 mot Wolfsburg på Volkswagenarena. Det hade nog ingen annat på förhand. Tayfun Korkut fick en drömstart på jobbet i Hannover och den förre tränaren Mirko Slomka, som satt på läktaren, hyllade sin efterträdare efter matchen. Stort av Slomka tycker jag med tanke på hur illa han blev behandlad medialt av sin klubb innan han fick sparken.

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-01-28 kl 13:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto