POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

En bra dag för lagen från Bayern

För fjärde matchen i rad är Nürnberg obesegrade efter vinst mot Hertha Berlin med 3-1 på Olympiastadion i huvudstaden. Det som började så bra för Hertha med ett tidigt ledningsmål för Hertha genom Adrian Ramos (’4), som ryktas på vara på väg till Dortmund i sommar, kunde Nürnberg vända på tillställningen genom två mål av Josip Drmic (’68, ’90+3) och Markus Feulner (’20).

En högst avgörande insats stod domaren Michael Weiner för när han i slutminuterna först gav Hertha straff och delade ut ett rött kort till Ondrej Petrak (som ersatte skadade Per Nilsson) men sedan ändrade sitt beslut efter att ha diskuterat med den assisterande domaren. Istället för rött kort och straff blåste domaren för offside på Adrian Ramos och Hertha-spelarna blev förståeligt nog rasande även om domslutet rent regeltekniskt var korrekt.

Nürnberg hade ett större bollinnehav och höll bollen väl inom laget men det var främst genom kontringar som det sydtyska laget oroade Hertha. Men till skillnad från tidigare under säsongen såg det ut som om Nürnberg trodde på sitt spel och sina anfall vilket skapade oreda hos motståndarna.

Nürnberg spelade fysiskt och täppte till rejält för Hertha Berlin som hade svårt att få in den avgörande passen bakom Nürnbergs backlinje. Till skillnad från i tidigare matcher höll denna taktik under nittio minuter. Faktum är att Hertha inte hade ett enda avslut på mål under den andra halvleken vilket är ett bevis på att Gertjan Verbeek ser ut att ha fått ordning på Nürnbergs försvarsspel.

I och med segern passerar Nürnberg så väl Hamburg som Freiburg och befinner sig just nu på säker mark (dock på samma poäng som Freiburg som innehar kvalplatsen). För Hamburg har detta nu resulterat i att laget befinner sig på nedflyttningsplats och klubben planerar att åka på ett kort träningsläger inför matchen mot Hertha Berlin nästa helg för att få rätta på det mentala och på det taktiska.

På Allianz Arena var det ingen större överraskning att Nürnbergs delstatskollega FC Bayern vann hemma mot Frankfurt efter en stabil insats på hemmaplan där Thiago hade en högst central roll i Champions League-mästarens spel. Bredvid Philipp Lahm på det centrala mittfältet styrde Thiago spelet och hade hela 185 bollkontakter under matcher vilket är ett nytt Bundesliga-rekord.

I dag var det Thiago som fick ligga något tillbakadragen på centrala mittfältet medan Philipp Lahm gick mer på genombrott. Något som bidrog till att Thiago blev den som satte igång anfallen och som vann tillbaka bollen, vilket han gjorde med finkänslig kvalitet. För mig var det första gången som spanjoren på allvar klev upp på den nivå som det diskuterats att han besitter och bevisade för mig att han verkligen är en sådan fantastisk spelare som Pep Guardiola har framställt honom.

Bayern stod för 768 passningar under matchen med en passningsprocent på 92% vilket kan jämföras med Frankfurt som endast hade 279 passningar och en passningsprocent på 76%. I vanlig ordning hade Bayern mycket bollinnehav och hamnade på 73% när matchen hade avslutats.

Men hur mycket slutade matchen? Ja, Bayern vann med 5-0 efter mål av Götze, Ribéry, Robben, Dante och Mandzukic. Vinsten betyder att Bayern nu har tretton poäng ner till serietvåan Leverkusen och ligan är lika död som SVT:s drömmar om att få sända vinter-OS.

Intressant var att Toni Kroos var förpassad till bänken där han fick sitta hela matchen. I mina ögon är det en tydlig markering från tränaren Pep Guardiola att han vill att spelaren skriver på inom kort, annars får han sitta på bänken mer under våren. Anledningen till att Kroos ännu inte har skrivit ett nytt kontrakt sägs vara att han vill upp på en lönenivå likt Bastian Schweinsteiger och Philipp Lahm, något som ledningen just nu inte tycks vilja möta. Läget är fortfarande ovisst men jag tror att Kroos kommer att skriva på ett nytt kontrakt med Bayern under våren.

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-02-02 kl 20:02

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto