POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Nya kontrakt, transferrykten och annat

Mitt i allt negativt så har det lyst upp en liten glimt i Hamburger SV. Talangen Hakan Calhanoglu, som har jagats av flera klubbar, har kritat på ett nytt kontrakt med ”der Bundesliga-Dino” som gäller till och med 2018. Calhanoglu säger själv på Hamburgs hemsida att kontraktet inte innehåller någon nedflyttningsklausul och att kontraktet gäller även vid nedflyttning. Calhanoglu har varit en av få ljusglimtar i årets Hamburg och var det en spelare som jag imponerades av när jag såg Hamburg mot Mainz i december så var det Hakan. En mycket viktig förlängning för Hamburg som även är ett tecken på att ambitionen är större än att klara sig undan nedflyttning.

I samma veva kan det dock vara intressant att Bert van Marwijk har citerats med följande uttalande: ”Ni åker ur – inte jag”. Det ska dock tas med en viss nypa salt då det är Bild Zeitung som har skrivit om det och jag än så länge inte läst det på något annat håll. Men stämmer citatet betyder det att van Marwijk inte har några planer på stanna i klubben vid en eventuell nedflyttning.

I samma tidning sägs det nu att Arjen Robben närmar sig en förlängning med Bayern München. Ett nytt kontrakt som gäller till 2017 sägs ligga på bordet och holländaren är nära en underskrift på ett kontrakt som troligen blir ett av hans sista, om inte hans sista. Robben har varit skadedrabbad under hösten men bidrar med spetskvalitéer som få andra spelare besitter. Med tanke på att hans lönekostnad (cirka åtta miljoner euro per år) inte sägs öka så tycker jag det är helt rätt av Bayern att förstärka med högeryttern.

Bayern München planerar nu också att sätta press på säsongskortsinnehavarna och kräva att de besöker åtminstone åtta matcher per säsong. Om inte innehavaren gör det åtar sig Bayern rätten av avsäga säsongskortet när säsongen är slut och sälja det till en annan köpare. Även om Bayern alltid stoltserar med att det är slutsålt på Allianz Arena (71 000 vid en Bundesligamatch) så ser man ofta luckor, speciellt när motståndaren inte är att högsta kvalitet, något som ledningen inte är nöjda med. Något problem med att sälja säsongskort lär Bayern inte ha, när klubben inför säsongen 2012/2013 hade tio lediga säsongskort var det 15 000 som ansökte om att få möjligheten till att köpa något av dessa.

Felix Brych, mannen som dömde Stefan Kießlings ”phantomtor” som riktigt, är den domaren som Tyskland kommer att skicka till sommarens fotbolls-VM. Inför VM kommer Brych att få förbereda sig med fyra seminarier som FIFA håller för att domarna ska vara så förberedda som möjligt inför VM-slutspelet. Domarna ska bland annat drillas i spelförståelse, konsekventa och enhetliga beslut samt hur de ska hantera de olika spelarmentaliteterna som finns i 32 olika landslagen.

Enligt brittisk media ser Per Mertesacker ut att stanna på de brittiska öarna och i Arsenal. Den 29-årige mittbacken ska enligt uppgift förlänga sitt kontrakt i förtid (det nuvarande går ut 2015) och en bekräftelse på detta väntas inom kort från klubbens sida.

Borussia Mönchengladbach ser ut att få kämpa mot AC Milan kring Freiburgmålvakten Oliver Baumanns underskrift i sommar. Baumann har setts som den hetaste kandidaten till att ersätta Marc-André ter Stegen som troligtvis lämnar för Barcelona till sommaren, men nu har även italienska Milan gett sig in i kampen om målvakten. Om Freiburg åker ur Bundesliga träder en nedflyttningsklausul på 7,5 miljoner euro i kraft, en summa som är högst gångbar även om Freiburg håller sig kvar.

Publicerad 2014-02-05 kl 13:40

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto