POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tipset omgång 20

Borussia Mönchengladbach 1-2 Bayer 04 Leverkusen

Bundesligahelgen rivstartar med en toppmatch mellan två lag som båda jagar Europaplatser. Mönchengladbach har inlett våren med två förluster och offensiven har varit en blek kopia av sitt forna jag. Leverkusen förlorade mot Freiburg för att sedan vinna mot Stuttgart senast och behåller sin andraplats. Jag tror på två lag som planerar att täppa till bakåt och kontraslå motståndaren. Gladbach har inte vunnit mot Leverkusen på hemmaplan på över 25 år (21 matcher) och jag tror inte det ändrar sig idag heller.

Borussia Dortmund 3-1 Werder Bremen

Dortmund är fortfarande rejält skadedrabbade och Jürgen Klopp får hitta på den ena kompromissen efter den andra. Werder Bremen jagar fortfarande ett fungerade spel och såg ytterst håglösa ut mot Augsburg förra veckan. Även om Dortmund har haft det tungt förväntar jag mig en seger av det större slaget för Klopps lag.

Eintracht Frankfurt 1-0 Eintracht Braunschweig

Ett bottenmöte har vi att se fram emot på Commerzbank Arena under lördagen då Frankfurt tar emot Braunschweig. Det är två lag med Bundesligas lägsta procent när det kommer till att sätta sina chanser så därför förväntar jag mig inget målkalas. Frankfurt är dock vassare än Braunschweig och därför blir det hemmaseger.

Hamburger SV 3-2 Hertha BSC

Hamburg har förlorat fem matcher i rad, Hertha två – nu jagar båda lagen viktiga poäng. I Hamburgs fall handlar det om att ta sig ur den absoluta botten av tabellen och upp på säkrare mark, i Herthas fall handlar det om att fortsatt utmana om platserna till Europa League. Hamburg har aldrig i klubbens historia förlorat sex Bundesligamatcher i rad och jag tror inte det blir så den här gången heller. Bert van Marwijk får ordning på sina grabbar och slår sin landsman Jos Luhukay på fingrarna. Vinst för hemmalaget med andra ord i en chansrik match.

1. FC Nürnberg 1-2 FC Bayern München

Det vankas Bayernderby på lördag och frågan är om det blir Nürnberg, som med starka vårstart, blir det första laget som vinner mot serieledande Bayern. Nürnberg har tidigare varit en motståndare som Bayern har haft svårt med och jag tror att det blir så även denna gång. Fast i slutändan åker Bayern hem med segern till München, men det blir ingen lätt uppgift för världens just nu bästa lag.

Schalke 04 2-0 Hannover 96

Båda lagen har vunnit sina två inledande matcher på våren och glädjen sprudlar i de respektive lagen. För ett lag tar det dock slut här och jag anar att det är Hannover som får se sin första förlust under tränaren Tayfun Korkut. Schalke besitter ett bättre manskap och tycks ha hittat en stabilitet som under hösten var försvunnen. Vinst i en match som lär bjuda på böljande fotboll.

VfL Wolfsburg 1-1 1. FSV Mainz 05

Wolfsburg har inlett våren med två raka förluster, Mainz har inlett med två segrar. På Volkswagenarena väntar en batalj mellan två lag med ytterst spännande spelare. Mest intressant blir det kanske att följa Mainz-nyförvärvet från just Wolfsburg, Ja-Cheol Koo, som har inlett starkt i den röda tröjan. På förhand känns det som en jämn match och därför tror jag att det slutar oavgjort mellan två skickliga taktiker i tränarna Hecking (VfL) och Tuchel (M05).

SC Freiburg 4-1 1899 Hoffenheim

Höstens match mellan Freiburg och Hoffenheim blev en kavalkad av mål och röda kort. Jag tror att det blir många mål i vårens match mellan lagen också och känslan är att det är Freiburg som drar det längsta strået. Freiburg tar en tidig ledning och Hoffenheim öser på för fullt vilket ger luckor för kontringar. Freiburg vinner med rejäl marginal, även om det spelmässigt lär vara jämnt.

VfB Stuttgart 1-2 FC Augsburg

Ja, här tippar jag helt och hållet med hjärtat. Jag håller Augsburg väldigt nära mig och jag gillar den lantliga föreningen något extra. Det lär bli en jämn tillställning och Stuttgart är starka på hemmaplan. Augsburg har dock haft en tendens att kunna överraska och den stabilitet som laget visar upp ger mig tro om att de faktiskt kommer att kunna rubba hemmalaget på Mercedes-Benz Arena.

1X2
BMG-B04 2
BVB-BRE 1
FRA-BRA 1
HSV-BSC 1
FCN-FCB 2
S04-H96 1
VFL-M05 X
SCF-HOF 1
VFB-FCA 2

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-02-07 kl 09:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto