POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kaiserslautern skrällde i DFB-Pokal

Kvartsfinalerna av DFB-Pokal bjöd på en större överraskning och det var att FC Kaiserslautern lyckades rubba på Bayer 04 Leverkusen på BayArena i Leverkusen. Kaiserslautern stod för en stark insats och täppte till rejält bakåt och såg sylvassa ut framåt, men tog en förläning för att det forna storlaget skulle kunna genomföra skrällen.

Sami Hyypiäs Leverkusen såg tröttkörda ut och hade enormt svårt att hitta till klara målchanser mot ett Kaiserslautern som försökte att kontra ut Bundesliga-tvåan. En taktik som i slutändan skulle bli vinnande.

Kosta Runjaic – Kaiserslauterns tränare – har lyckats att stabilisera upp det Kaiserslautern som förra året inte riktigt tog sig hela vägen fram i 2. Bundesliga utan misslyckades i kvalet. Runjaic hade innan han tog över under hösten i Kaiserslautern fört ett ekonomiskt drabbat MSV Duisburg från botten till en säker plats i mitten av 2. Bundesliga men lämnade när klubben blev degraderade till 3. Bundesliga på grund av sina ekonomiska bekymmer.

I Kaiserslautern har byggt vidare på sina framgångar från Duisburg och är kanske ett av de hetaste tränarnamnen i Tyskland som ännu inte tränar ett Bundesligalag. Jag skulle vilja gå så långt att säga att han i framtiden skulle kunna tänkas ersätta en av tränarna i de absoluta topplagen som Dortmund och Bayern.

Det var dock först i den 112:e matchminuten som Kaiserslautern gjorde kvällens enda mål och det genom norske Ruben Jenssen som snyggt framspelad av Mo Idrissou – som tidigare i matchen missat en straff – satte matchens enda mål och därmed sköt Kaiserslautern vidare till semifinalen av DFB-Pokal.

I semifinalen ställs Kaiserslautern mot tuffast möjliga motstånd i Bayern München på bortaplan. Bayern München gjorde processen kort med Hamburg igår och vann med hela 5-0 efter att ha varit uppe i så mycket som 85% av bollinnehavet i inledningen av matchen.

Intressant nog var det Guardiolas två ”frysboxspelare” – Toni Kroos och Mario Mandzukic – som båda glänste på planen. Kroos stod för en fantastisk framspelning till Robbens 3-0-mål och var hjärnan bakom mycket av det kreativa i offensiven. Mandzukic ville inte vara sämre utan stod för ett hattrick och det är inget snack om att han fortfarande vill bevisa att värvningen av Lewandowski inte har rubbat hans självförtroende det minsta.

Efter matchen sa Hamburgs tränare Bert van Marwijk att han absolut kommer att sitta på tränarbänken i lördagens viktiga sexpoängsmatch i Bundesliga mot Eintracht Braunschweig – något som på nu morgonen enligt ännu obekräftade källor är långt ifrån klart då det sägs att Felix Magath är på ingång. Klart är att styrelsen tar ett beslut idag ifall en sådan förändring skulle ske.

Ricardo Rodriguez lyckades med bedriften att ordna en straff, sätta två straffar i nät och sedan bli utvisad för maskning när Wolfsburg tog sig vidare på ett glesbefolkat Rhein-Neckar-Stadion i Sinsheim mot Hoffenheim.

Den schweiziske ytterbacken – som sägs jagas av Mourinho och Chelsea – var säkerheten själv från straffpunkten och satte Wolfsburg i ledningen två gånger genom att göra så väl 1-0 som 2-1 på straff. Men innan matchen var slut åkte Rodriguez på sitt andra gula kort genom att maska vid en frispark på egen planhalva och därmed fick Wolfsburg avsluta matchen med tio man på planen.

Nu klarade Wolfsburg av att vinna trots att laget var en man kort och det då Bas Dost hade utökat ledningen till 3-1 efter att ha blivit frispelad av Ivan Perisic i straffområdet och enkelt stött in det målet.

Trots Roberto Firminos dubbla fullträffar lyckades inte Hoffenheim på allvar göra det oroligt för Wolfsburg som kunde åka med hem en plats i semifinalen av DFB-Pokal och med lyckan av att nyförvärvet Kevin de Bruyne på allvar såg ut att ha etablerat sig i sitt nya lag.

I semifinalen blir det dock tufft motstånd för Wolfsburg i Dortmund på Westfalenstadion (eller Signal Iduna Park som den egentligen heter). Dortmund hade redan på tisdagskvällen kvalificerat sig för semifinalen efter seger med 1-0 mot Eintracht Frankfurt på Commerzbank Arena i Frankfurt efter mål av Pierre-Emerick Aubameyang.

Lottningen öppnar upp för en möjlig repris av finalen från 2012 då Borussia Dortmund vann dubbeln efter att ha besegrat FC Bayern München i finalen med hela 5-2.

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-02-13 kl 09:06

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto