POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Slomka är ny Hamburgtränare

”Det var viktigt, att vi fann någon som varit i denna situation tidigare”, sa ordföranden Carl-Edgar Jarchow på dagens presskonferens där Mirko Slomka officiellt presenterades som ny Hamburgtränare. Slomka har fått ett kontrakt som gäller till 2016 vilket är en aning riskabelt får sägas med tanke på hur många tränare klubben har avverkat under de senaste säsongerna.

Vad Jarchow för övrigt åsyftade var att Slomka under sin första tid i Hannover räddade klubben från en nästintill säker nedflyttning, för att sedan föra de mot toppen under de efterföljande säsongerna. Så erfarenheten finns hos Slomka.

Sportchefen Oliver Kreuzer ville också hävda klubbens handlingskraft då man, enligt Kreuzer, först igår tog kontrakt med Slomka angående jobbet. Jag tvivlar på att klubben inte har sonderat terrängen tidigare, dock kan jag tänka mig att de första seriösa samtalen startade under gårdagen.

Slomka är för mig en vettig lösning på Hamburgs problem. Slomka är en sympatisk herre som har lyckats att styra lag åt rätt håll trots ganska rejäl press från så väl fans som media. Det enda frågetecknet i mina ögon är Slomkas förmåga att skapa en trygg defensiv, något han inte riktigt lyckades med under sin tid i Hannover – däremot blomstrade offensiven under stora perioder.

Slomkas första uppgift blir inte den lättaste: hemmamatch mot ett formstarkt Dortmund på lördag är det som gäller så det är upp till bevis direkt.

Just nu sitter jag på produktionsbolaget Dobbs huvudkontor för att spela in veckans avsnitt av Eurosports ”Achtung Fussball” där jag ska snacka Bundesliga med Christopher Kviborg. Ni får en länk så snart programmet ligger upp på webben!

Publicerad 2014-02-17 kl 14:11

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto