POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Bayerns tur att spela åttondel

Likt hur en fluga drar sig till skit så drog sig Leverkusen föga oväntat till förlusten. För 0-4 på BayArena mot Paris Saint-Germain känns nästan i underkant så här dagen efter. Visserligen hade laget kanske lite otur med domsluten stundtals, men PSG var så överlägsna att det snarare liknade en träningsmatch än en Champions League-åttondelsfinal.

Med detta resultat kan vi med nästan hundra procents säkerhet säga att Leverkusen är ute ur Champions League. För chansen att Sami Hyypiäs lag åker till Paris och vinner med fem bollar är orimligare än att Schalke tar sig vidare från sin åttondelsfinal mot Real Madrid.

Ikväll kliver så en av de absoluta favoriterna in i turneringens åttondelsfinal och jag talar självklart om Bayern München. Pep Guardiola och hans manskap har rest till London för att möta Arsenal på Emirates i en match som när den lottades såg ut att bli bra mycket jämnare än vad det känns nu.

Då anade jag viss fördel Bayern men med en förhållandevis oviss utgång; nu känns det som om Bayern inte annat än kan gå vidare från åttondelsfinal. Formen visar grönt, resultaten har följt med och även om Bayern saknar Ribéry så finns det en uppsjö av möjliga ersättare som håller högsta internationella klass.

Förra året, när lagen möttes i samma skede, sprang Bayern hem segern på bortaplan för att nästan förlora överläget på hemmaplan. I år anar jag att bortamatchen kanske inte blir lika simpel, men samtidigt tror jag att tyskarna har lärt sig av förra årets hemmamatch så att det inte kommer att upprepas igen.

Bayern ska vara glada över att en spelare som Theo Walcott saknas. Hans acceleration och snabbhet hade kunnat skada Bayerns högt stående backlinje brutalt, men i hans frånvaro ser jag just nu ingen i Arsenal som kommer att kunna hota i djupled på samma sätt som en Walcott gör.

Jag skulle tro att vi får se följande startelva hos Bayern:

Neuer

Rafinha-Boateng-Dante-Alaba

Lahm

Robben-Thiago-Kroos-Götze

Mandzukic

Det betyder att på bänken kommer spelare som Schweinsteiger och Müller att finnas tillgängliga vilket är två av flera spelare som kan förändra en matchbild. Något som Guardiola, likt tidigare erfarenhet, kommer att utnyttja ifall han känner att matchbilden inte ser ut som han vill att den ska se ut.

Tyvärr för egen del kommer jag att missa kvällens match men kommer att hålla mig uppdaterad så gott det går för att följa matchen. Jag tror att det kommer att bli en bra fotbollsmatch där den neutrale supportern kommer att kunna njuta av fina kombinationer och blixtrande omställningar.

För den som är intresserad är nu veckans Achtung Fussball ute där jag gästar Christopher Kviborg och snackar om Bundesliga. Mycket nöje!

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-02-19 kl 15:21

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto