POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Löws dåliga känsla - Guardiolas hyllningar

Jogi Löw hade ”ingen bra känsla” för Özil, när Arsenalmittfältaren klev fram för att ta straffen mot sin ungdomskompis som Manuel Neuer i Bayern München-målet. ”Manuel Neuer vet efter flera straffar i landslaget, hur Mesut skjuter dem”, fortsatte Löw och därför var det kanske inte den största förvåningen när Neuer räddade Özils straff – något som kom att förändra hela åttondelsfinalen mellan Arsenal och Bayern igår.

För vi kan prata om 79% bollinnehav (73% enligt uefa.com ser jag nu) för Bayern med korrekt adress på 95% av sina 863 pass inom laget, men fram till denna straffmiss var det Arsenal som styrde matchen och det med järnhand. För första gången under säsongen kändes Bayern varken dåligt eller omotiverat, utan bara något sämre.

Men efter straffen återfann sig ny energi i Bayern som laget förvandlade till en seger. Nästa centrala förändring i matchen blev nästa straff. Inte för att David Alaba missade den, utan snarare för att Bayern utöver straffen fick Arsenals målvakt Szczesny utvisad och kunde spela resten av matchen med en man mer på planen.

Det röda kortet var korrekt, regeln i sig är bedrövlig. Dubbel bestraffning med både en straff och ett rött kort emot sig är något som pamparna bör se över, för det förstör en hel fotbollsmatch.

Nästa centrala förändring var bytet av Boateng då Rafinha klev in samtidigt som Lahm fick ta plats på mittfältet. För med Lahm i rollen som ”sechser” stabiliserade sig Bayerns spel väsentligt till skillnad från när Javi Martinez hade rollen och hela laget blev tryggare med bollen.

Två oerhört vackra mål genom Toni Kroos och Thomas Müller (magnifik pass av Lahm som jag kan se på om och om igen) gjorde skillnaden och nu är utgångsläget ännu bättre än förra året då Bayern hade med sig 3-1 från bortamatchen på Emirates.

Mycket ska till för att Arsenal ska kunna vända på detta. Precis som jag skrev igår känns det som om Bayern har lärt sig mycket efter att Arsenal besegrat Bayern på Allianz Arena förra året. Kanske var det vårens absolut viktigaste match för Bayern för att tyskarna insåg att de inte var oslagbara. I år kommer laget inte upprepa samma misstag, det är jag övertygad om.

Arsenal är inte utslagna ännu, självklart ska britterna gå för seger på Allianz, men jag har svårt att se att de ska vända på detta underläge även om större under har skett.

Pep Guardiola sparade inte berömmet efter matchen, speciellt inte när det gällde Toni Kroos: ”Jag älskar sådana spelare. Han vill alltid ha bollen. Han är otrolig”, sa Guardiola och det råder inga tvivel om att spanjoren vill att Kroos skriver på ett nytt kontrakt Bayern (”Vi vill alla att han förlänger sitt kontrakt”). Kroos sa att det ”fortfarande kan hända”, men att fokus ligger på returen mot Arsenal.

Även Neuer fick beröm från Guardiola som sa att Bayern har ”världens bästa målvakt”. Och Neuer gjorde precis det han skulle, räddade Bayern när det som mest krävdes och han har anammat den svåra positionen det är att vara målvakt i ett topplag. För i ett topplag som Bayern, speciellt i Bundesliga, kan det gå rätt många minuter innan en målvakt måste agera och då kan det gälla mål eller inte. Neuer hade precis en sådan tillställning igår och visade sig från sin bästa sida när det krävdes som mest.

För egen del hoppas jag att Bayern får ytterligare ett brittisk lag i nästa omgång av Champions League. Inte för att de är den bästa lottningen, men för att jag får betydligt fler läsare och intressanta kommentarer (väldigt många vettiga människor följer brittisk fotboll är min slutsats). Jag vill inte ta något från de tio som vanligtvis kommenterar på bloggen (ni vet vilka ni är), men även ni verkade uppskatta den ökade kommentarsstyrkan!

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-02-20 kl 12:48

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto