POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Frankfurts dröm lever och helgens tips

Drömmen lever för Eintracht Frankfurt. Gårdagens bortamatch i Europa League såg ut att gå åt helt fel håll efter att Quaresma för ett oerhört vackert ledningsmål i den 44:e minuten för hemmalaget Porto. Portugiserna var vassa och blev starkare och starkare ju längre matchen löpte och 2-0 i den 67:e var inte orimligt. Men Eintracht gav inte upp och när Joselu reducerade med en riktigt pangträff i den 72:a minuten skapades det åter hopp hos tyskarna. I den 77:e minuten fick så de 4000 tillresta fansen se kvitteringen som kom till efter en ytterst tilltråcklad hörna som till slut gick i mål via en försvarare och Portos målvakt. 2-2 blev slutresultatet och nu har Frankfurt alla chanser att ta sig vidare i Europa League, utgångsläget är bra men det krävs fortfarande en stor insats mot ett rutinerat Porto på Commerzbank Arena för att Eintracht ska kunna ta sig vidare till nästa omgång. Det är dock mycket bra för den tyska UEFA-koefficienten att Eintracht Frankfurt går bra i Europa League, då andra tyska lag ser ut att falla bort från Europaspelet ju längre säsongen löper, tyvärr en aning för tidigt kanske.

Helgens tips ser ut som följer:

FC Schalke 04 2-1 1. FSV Mainz 05

Vilken match som Bundesligahelgen drar igång med! Efter Bayern München är det Schalke (16) och Mainz (13) som har samlat ihop flest antal poäng under våren och nu ställs de mot varandra i en riktigt spännande match. Schalke ser ut att på allvar vara på gång och har tagit sig hastigt högre uppåt i tabellen och på hemmaplan har laget bra statistik mot Mainz. Jag tror på hemmaseger. Rekommenderar starkt denna match om man ska se en match i helgen!

Borussia Mönchengladbach 3-1 1899 Hoffenheim

Sex raka matcher utan seger har skapat oro hos Mönchengladbach som var en het kandidat till Champions League-platserna.  Nu ser det ut som om laget främst får kämpa om att nå Europa League. Hoffenheim har tagit sju av nio poäng på de senaste tre matcherna. Jag tror att Favre har fått ordning på sitt lag som tar vårens första trepoängare!

VfB Stuttgart 1-1 Hertha BSC

Stuttgart är högst indragna i bottenstriden efter att ha förlorat fem raka matcher under våren med en målskillnad på 5:14 (-9). Hertha har inte varit särskilt mycket vassare men har åtminstone en seger under våren (övriga tre matcherna har laget förlorat). Nu ställs lagen mot varandra på Mercedes-Benz Arena i en ångestladdad match. Sådana matcher har ibland en tendens att sluta med att inget lag får den där trepoängaren som båda så gärna vill åt. Därför tror jag på oavgjort.

1. FC Nürnberg 3-0 Eintracht Braunschweig

Nürnberg har lämnat bottenträsket och visar upp en ruggig form just nu där laget vinner match efter match. Braunschweig ligger längst ned i bottenträsket men efter förra veckans viktiga seger mot Hamburg har hoppet stärkts i Thorsten Lieberknechts gäng. Jag tror dock att hoppet sänks fort. Nürnberg känns vassa för tillfället och extremt trygga, säker hemmaseger blir det i detta fall.

SC Freiburg 2-1 FC Augsburg

Freiburg kämpar i botten och har endast två poängs räckhåll på Hamburg som ligger på nedflyttningsplats. Nu tar laget emot en av årets överraskningar i Augsburg på Mage-Solar Stadion i Freiburg. Augsburg förlorade dock derbyt mot Nürnberg förra helgen och jag tror att Freiburg tar hem segern, även om Augsburg är riktigt bra lag som imponerar i match efter match.

Hamburger SV 2-4 Borussia Dortmund

Mirko Slomkas första uppgift som tränare för Hamburg är en av de absolut tuffaste: Borussia Dortmund. Visserligen spelas matchen på Imtech Arena i Hamburg men Slomka hade nog önskat sig en lättare motståndare än ett formstarkt Dortmund. Jürgen Klopp uttalade sig inför matchen och sa att hans lag inte ska visa någon sympati för sina motståndare. Jag tror på många mål och bortaseger.

VfL Wolfsburg 2-0 Bayer 04 Leverkusen

Lördagen avslutas med ett riktigt toppmöte mellan Wolfsburg och Leverkusen på Volkswagen Arena i Wolfsburg. Kevin de Bruyne har etablerat sig som ersättare till Diego och Wolfsburg ser ut att vara på gång. Leverkusens form har dalat rejält under våren och förlusten mot PSG i veckans Champions League var bedrövlig. Jag tror att Wolfsburg går hem med segern och jag rekommenderar även er att se på denna match, för den lär bli riktigt bra.

Eintracht Frankfurt 1-0 Werder Bremen

Söndagen bjuder på ett ångestladdat möte mellan två lag som löper risken för att bli indragna i den absoluta bottenstriden om de inte börjar att ta poäng. För mig är det dock givet att Frankfurt är favoriter hemma på Commerzbank Arena då Werder Bremen fortfarande har stora problem med att få igång sitt spel. Jag tror på hemmaseger i helgens kanske tråkigaste fotbollsmatch att se på, om jag får förutspå matchbilden.

Hannover 96 1-4 Bayern München

Om Hannover såg veckans Champions League-match så vet de att för att utmana Bayern så måste laget pressa enormt högt, rulla bollen snabbt och ha enormt vass individuell kvalitet likt Arsenal för att göra Bayern nervösa. Nu besitter i Hannover denna kvalitet och därför tror jag att Bayern kommer att vinna ganska enkelt. Ingen vågad gissning. Det är helt enkelt svårt att tippa emot Bayern i år med tanke på vilken trupp och vilken form de har.

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-02-21 kl 13:51

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto