POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Nedkopplad

Hela dagen har jag väntat på att få igång skrivandet, men det har varit svårt då internet har varit nere. Därför blir det endast några korta ord om gårdagens Champions League-match och dagens.

Ska vi börja med vad som hände i Ryssland igår. Dortmund åker dit med skador på diverse nyckelspelare, lik förbannat lyckas laget med att åka hem med en 4-2-seger och utgångsläget ser riktigt, riktigt bra ut. Det är nästan omöjlighet att laget inte tar sig vidare nu.

Vad som enkelt kan sägas är att det ryska försvaret var katastrofalt dåligt. Inte för att jag är kritisk mot Dortmunds anfallsspel på något sätt, men hålen i det ryska försvaret kan inte jämföras med något annat än innebandyboll – luckor absolut överallt.

Att Zenits reducering till 1-2 blottade en viss svaghet hos Dortmund gjorde inget en kväll som igår. Flipperspelet i straffområdet var inget emot hur det kunde se ut stundtals.

Men Zenits drömmar dog lika snabbt som de väcktes. Lewandowski satte 3-1 och trots att Hulk gjorde mål på straff så kom ryssarna inte närmare än ett tvåmålsunderläge inför returen i Dortmund. Och som sagt, Dortmund är riktigt nära nästa runda.

Roligast var kanske det faktum att Hulk ska ha frågat Sebastian Kehl om han inte kunde få spela för Dortmund nästa säsong. Samtidigt rapporteras det också att han ska kallat laget för ”Bayern” på tv. Så jag vet inte riktigt hur bra koll Hulk hade på vilka han mötte.

Ikväll är det dags för Schalke att spela Champions League och det mot en av favoriterna i Real Madrid. Det finns egentligen inte mycket att säga om matchen mer än att spanjorerna är stora, stora favoriter. Det enda som kan få Schalke att gå vidare över två möten är absolut underskattning men årets Real Madrid och Carlo Ancelotti känns långt ifrån det laget som kommer att underskatta sina motståndare i Champions League.

Det blir intressant att se hur Schalke kommer att desarmera en spelare som Cristiano Ronaldo från att göra mål. Lukas Piszczek gjorde ett fantastiskt jobb i semifinalerna mot Real Madrid förra säsongen och frågan är om en Benedikt Höwedes (eller vem som nu håller till ute på högerkanten) kommer att kunna göra ett lika framgångsrikt jobb.

Nåväl, det blir intressant att se och jag håller mina tummar för att Schalke åtminstone håller spänningen uppe till returen på Santiago Bernabeu.

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-02-26 kl 17:08

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto