Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tuff bottenstrid i BuLi

2015 går Thomas Tuchels kontrakt ut med Mainz 05. Tränaren som har präglat klubben mitt sitt arbete har genom åren blivit uppmärksammad för sitt imponerande arbete trots ansträngda ekonomiska tillgångar. Klubbar som Bayern München, Hamburger SV och inte minst Schalke 04 har haft ett gott öga till den nu 40-årige Tuchel som enligt många är det mest intressanta tränarnamnet i Tyskland för tillfället. Det råder inga tvivel om att Mainz vill behålla sin juvel, allting tyder på att klubben kommer att göra allt för att behålla honom i ytterligare ett par år, men Tuchel tvekar kring sin framtid och frågan är om flyttlasset går antingen till sommaren eller när hans kontrakt löper ut nästa sommar. Det har länge, redan sedan Huub Stevens lämnade Schalke i december 2012, diskuterats om att Schalke har velat knyta åt sig Tuchel och det skulle inte förvåna om det blir hans nästa anhalt i tränarkarriären. Hoppet från Mainz till Schalke är inte längre så stort som det förut har sett ut. Statistiskt sett är Mainz femte bästa klubb i Bundesliga sett till antal poäng om man räknar ihop de sedan Tuchel tog över på Coface-Arena 2009/2010, endast Bayern, Dortmund, Leverkusen och Schalke har plockat ihop flera poäng under den perioden. Då ska man vara medveten om att Mainz har en lönebudget per säsong på cirka €20 miljoner, i jämförelse med till exempel Schalkes som ligger på €80 miljoner. Det går inte komma ifrån att det vore spännande att se vad Tuchel skulle kunna göra med sådana ekonomiska tillgångar. Tipset från min sida är att Tuchel stannar i ytterligare ett år för att sedan lämna Mainz när hans kontrakt går ut, kanske med destination Schalke.

ANNONS

I bottenstridsmatchen mellan Nürnberg och Stuttgart blev det hemmalaget, Nürnberg, som drog det längsta strået och genom två mål av Josip Drmic satte två bollar vilket ledde till den 2-0-seger som laget inkasserade. Segern betyder att laget tar sig upp från det absoluta bottenträsket och nedflyttningsplats till lite säkrare mark, två poäng framför Hamburg som just nu har kvalplatsen till nedflyttning.

Och just Hamburg fick bara med sig en poäng från hemmamatchen med Freiburg trots ett otal riktigt bra lägen. Hamburg borde ha vunnit kan jag tycka, men det ville sig inte hela vägen tyvärr.

Som tabellen ser ut just nu har vi en otroligt intressant bottenstrid:

14. FC Nürnberg, 26 poäng

15. SC Freiburg, 26 poäng

16. Hamburger SV, 24 poäng

17. VfB Stuttgart, 24 poäng

18. Eintracht Braunschweig, 21 poäng

ANNONS

Som ni ser så har Braunschweig, trots seger, fortfarande tre poäng upp till säker mark men laget har överlägset sämst målskillnad av de här fem lagen så man får säga att det är fyra poäng som krävs. Kommande helg spelar Freiburg mot Nürnberg i en match som kan leda till att ett av lagen, vid eventuell seger, skulle ta sig upp på bra mycket säkrare mark.

Utgångstipset just nu, efter gårdagens matcher, är att det blir Stuttgart som följer Braunschweig ned till 2. Bundesliga. Samtidigt tycker jag att Stuttgart har såpass mycket individuell kvalitet att det inte borde vara möjligt, men under stora delar igår såg det riktigt, riktigt dåligt ut från Stuttgarts sida.

Andra transferrykten i korta meningar:

Den förre detta Nürnbergspelaren Andreas Wolf ser ut att återvända till klubben. Kicker rapporterar att Wolf återvänder i sommar och bryter sitt kontrakt med Monaco.

ANNONS

Innan matchen igår mellan Hoffenheim och Hannover (Hoffenheimseger 3-1) meddelade 1899 att Roberto Firmino har förlängt sitt kontrakt till 2017. Det betyder med största sannolikhet att vi kan avskriva en flytt till Schalke i sommar, vilket det har ryktats om.

Ytterbacken Diego Contento som har fått lite speltid i Bayern München har enligt rykten bett klubben om att få möjlighet att lämna i sommar. Napoli sägs vara intresserade av Contento som har italienskt påbrå, faktiskt är det så att hans familj kommer från just Neapel och att han blev döpt efter Diego Armando Maradona.

Vidare sägs det att Napoli har spanat in Dortmundduon Pierre-Emerick Aubameyang och Lukas Piszczek. Det är dock inte särskilt troligt att Dortmund kommer att släppa någon av dessa spelare.

Om Marcell Jansen lämnar Hamburg så har den nordtyska klubben redan spanat in en ersättare. Augsburg Matthias Ostrzolek sägs vara namnet som Hamburg vill ha i så fall.

ANNONS
Twitter: @atnilsson
Publicerad 2014-03-27 kl 11:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto