POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Siar om bottenstriden

Den oro jag någonstans hade över att spänningen i Bundesliga var borta i och med att ligatiteln blev Bayerns så tidigt är något som jag har fått äta upp. Bottenstriden har nämligen blivit den uteblivna toppstriden och skillnaden är att i botten är nerverna bra mycket större än i toppen vilket gör att gemene man blir extremt påverkad av vad som sker. Speciellt när bottenstriden involverar så många klassiska lag och ett lag som vägrar att ge upp.

För jag hade räknat ut Eintracht Braunschweig ur bottenstriden, men efter tre poäng mot Mainz så följde laget upp med en poäng på bortaplan mot topplaget Leverkusen(om nu kan kalla Leverkusen för det efter våren). Det kanske till och med borde ha varit tre poäng för Braunschweig med tanke på matchbilden, men en poäng får någonstans ändå duga trots att de två poäng som laget gick miste om, hade satt klubben på samma poäng som Stuttgart och Hamburg (båda står just nu på 24 poäng).

Stuttgart hade ledningen mot ett svagt, riktigt svagt Dortmund men kunde inte förvalta sin 2-0-ledning. Istället för laget igenom, likt ett lag som blir nedflyttad, och förlorade på hemmaplan med 3-2. Läget är minst sagt prekärt för Huub Stevens och hans nya lag. Nerverna har tagit över alldeles för mycket och även om den individuella spelarkvaliteten finns där, åtminstone i mina ögon, så tycks det inte finnas mycket till lag att snacka om.

Hamburg hade även dem ledningen borta mot Mönchengladbach men lyckades inte förvalta det övertaget. Överläge 1-0 slutade i underläge 3-1 och Mirko Slomka har fortfarande inte lyckats med att vinna en enda Bundesligamatch på bortaplan denna säsong, varken i Hamburg eller i sin tidigare klubb Hannover.

Även Nürnberg tappade sin ledning på bortaplan då laget hade 2-1 i halvtid mot SC Freiburg, ett annat lag i bottenstriden. Men efter andra halvleken var spelad hade Freiburg vänt på steken och vunnit med 3-2 vilket gjorde att Christian Streich och hans mannar nu har tagit ett stort kliv till att säkra kontraktet.

Spelschemat för de återstående sex omgångar ser ut som följande för lagen som just nu slåss om att undvika nedflyttning:

15. Nürnberg, 26 poäng – Mönchengladbach (H), Wolfsburg (B), Leverkusen (H), Mainz (B), Hannover (H), Schalke (B)

16. Stuttgart, 24 poäng – Freiburg (H), Mönchengladbach (B), Schalke (H), Hannover (B), Wolfsburg (H), Bayern München (B)

17. Hamburg, 24 poäng – Leverkusen (H), Hannover (B), Wolfsburg (H), Augsburg (B), Bayern München (H), Mainz (B)

18. Braunschweig, 22 poäng – Hannover (H), Freiburg (B), Bayern München (H), Hertha BSC (B), Augsburg (H), Hoffenheim (B)

Intressant att nämna är att alla lagen har Hannover kvar och just nu står Hannover på 29 poäng och har långt ifrån säkrat kontraktet och kan bli högst indraget i bottenstriden om laget skulle förlora mot just dessa fyra lag. Så därför är det fortfarande risk för andra lag att åka ur, även om de för tillfället har många poäng ned till nedflyttning.

I mitt tycke har Braunschweig det lättaste schemat. Utöver Bayern München, som visserligen är på hemmaplan, så har laget fem överkomliga matcher där laget ska kunna plocka den ena efter den andra poängen. Det kan mycket väl bli så att laget kämpar sig upp ovanför strecket om Lieberknecht kan kanalisera den nyvunna energin och formen. Jag kan absolut se att Braunschweig samlar ihop över tio poäng, vilket skulle kunna vara nog för att säkra ett nytt kontrakt.

Hamburg har ett formsvagt topplag i Leverkusen härnäst, därefter följer många intressanta möten där endast Bayern och Wolfsburg ser ut som lag som blir svåra att nå. Nio poäng är inte omöjligt, men med tanke på Slomkas bortaresultat denna säsong så ser det ut att bli väldigt tufft för Hamburg för varken Bayern eller Wolfsburg blir lätta att slå på hemmaplan. Vinster på bortaplan krävs för att säkra kontraktet.

Stuttgart har tre tuffa matcher i Wolfsburg, Schalke och Bayern. Att avsluta på Allianz Arena blir ingen picknick i övriga tre matcher kan jag se att laget vinner åtminstone två av matcherna. Men ärligt talat tror jag att det blir svårt för Stuttgart och om laget lyckas få nio poäng på de sista sex matcherna så ska de i mina ögon var lyckliga. Stor risk för nedflyttning i Stuttgartlägret.

Nürnberg har det inte heller helt enkelt på pappret. Gladbach fick med sig en seger senast mot Hamburg, Wolfsburg är alltid bra och Leverkusen såväl som Schalke jagar Champions League, Mainz i sin tur jagar Europa League. Det blir ingen rolig avslutning för Nürnberg med Verbeek har lyckats få laget att ta poäng oväntat tidigare och så kan det även fortsätta. Kvalplatsen känns inte alls orimlig.

Så, mina tankar är väl någonstans hyfsat klara och om jag får dra slutsatser av mina egna tankar så skulle jag faktiskt tror att det slutar något så här:

15. Nürnberg, 32 poäng

16. Braunschweig, 32 poäng

17. Stuttgart, 30 poäng

18. Hamburg, 30 poäng

Högst spekulativt men det vore otroligt om två så klassiska lag som Stuttgart och Hamburg får lämna. Men jag tycker ändå att jag har tillräckligt mycket kött på benen för att kunna skriva något sådant. Eller vad tycker ni?

Publicerad 2014-04-01 kl 08:02

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå