POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Guardiola klarar inte att lösa handbollsförsvar

Självklart var det defensiven som skulle få Bayern München på fall. Storfavoriterna, man får väl ändå säga att Bayern var det, kunde inte riktigt ta sig förbi Uniteds handbollsförsvar och det är inte första gången den här säsongen som vi ser att Bayern får problem när motståndarna backar hem extremt mycket.

Mainz har i båda sina matcher gjort det svårt för Bayern och det genom att inte tillåta några av Bayerns spelare centralt i boxen. Bollen kommer aldrig fram dit, Bayern rör sig och rör sig men bollen går mest i sidled vilket i längden blir lätt att försvara mot.

Nu har Bayern lyckats, i de flesta fallen, att reda ut det i slutändan mot sämre lag men mot United som har flertalet rutinerade spelare som håller högsta europeiska nivå gick det inte att lösa upp den gordiska knuten.

Den stora farhågan om att Pep skulle ta sitt passningsspel från Barcelona och ersätta Heynckes tidigare vassa djupledsspel besannades till viss del igår även om det inte har blivit en helt genomförd assimilering av Barcelonas spel i Bayern.

Franz Beckenbauers kritik efter 1-1-matchen mot Arsenal var svidande. ”Der Kaiser” anade att Bayern skulle bli som Barcelona och kritiserade detta spel, han menade på att det var tråkigt att se på att det kanske inte heller är särskilt effektivt i slutändan.

Peps Barcelona i symbios med Heynckes Bayern kändes som något som skulle kunna bli det modernaste inom fotbollen, men ännu tycker jag inte att vi har nått dit även om många tycker att Bayern är bättre i år än förra säsongen.

Jag vet inte om jag håller med. Visst, resultatmässigt är det omöjligt att kritisera Peps resultat men för mig var Bayern förra säsongen ett snäpp vassare när det gällde som mest. Lägstanivån må vara högre i år, men högstanivån är i mitt tycke lägre.

1-1 är inget dåligt utgångsläge inför returen på Allianz Arena. Jag är dock övertygad om att Pep och laget hade förväntat sig mer. Bayern är fortfarande favoriter men United kan garanterat utmana och nästa vecka behöver tyskarna står för en bra och stabil insats för att ta sig vidare till semifinalen.

Ikväll är det Dortmunds tur hoppa in i Champions League, blir mer skrivande om det imorgon men parkera bussen och hoppas på en balja så lever även den bataljen. Håller tummarna för att Klopp och hans gäng får med sig lite hopp från mötet, vilket jag absolut inte tror är omöjligt ska sägas.

Och det här med att Barcelona inte får värva spelare. Betyder det att ter Stegen blir kvar i Mönchengladbach?

Publicerad 2014-04-02 kl 14:01

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå