POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hannover behöver förstärka inför nästa säsong

Hannover har säkrat sin plats i Bundesliga och det med blotta förskräckelsen. För mindre än en vecka sedan såg det ut som om laget på allvar skulle kunna bli inblandade i bottenstriden men efter två raka segrar och totalt 35 hopsamlade poäng så kan klubben och den nye tränaren Tayfun Korkut andas ut.

Vad som dock är intressant är att just denne Korkut inte haft någon fantastisk period som tränare i klubben. Det började bra med två raka segrar i vintras mot välmeriterade lag i Wolfsburg och Mönchengladbach – efter det fallerade så sakta Korkuts visioner och Hannover såg ut precis som det lag som Slomka haft problem att få igång under hösten.

Men ska vi gå till botten med Hannovers problem så måste vi också ta lite tid till att se hur klubben har förändrats under från förra säsong fram till idag.

Först och främst var det en infekterad affär som fick sportchefen Jörg Schmadtke att lämna klubben. Schmadtke hade tillsammans Slomka byggt upp det Hannover som efter Roberts Enke död klättrat och stabiliserat sig i Bundesliga. Men efter bråk duon emellan fick Schmadtke ta nådastöten och lämna klubben.

In kom Freiburgs sportchef Dirk Dufner, en man som är känd för att han har värvat in spelare till ett billigt pris och med låga lönekostnader mot förutsättningen att de får en fast klausul med en prislapp på ifall spelaren skulle vilja lämna för en större klubb. I Freiburg har Dufner jobbat med en av Tysklands vassare ungdomsakademier och med sin värvningstaktik försökt att tjäna pengar enligt devisen ”köp billigt, sälj dyrt”. Problemet är att det sällan har varit särskilt dyra försäljningar, men klubbarna har gått plus på affärerna.

När säsongen drog igång fick Slomka göra det utan tre av de försvarare som hade spelat flest antal matcher under förgående säsong. Steven Cherundolo, Mario Eggimann, och Konstantin Rausch saknades, bara veckor senare skulle försvarsledaren Karim Haggui lämna klubben för konkurrenten Stuttgart och all trygghet förutom i målvakten Zieler var borta.

Zieler, som ofta har återfunnits i Jogi Löws tyska landslag, fick det stora ansvaret att få ordning på försvarsspelet men i ärlighetens namn är det något som har visat sig vara en alldeles för stor uppgift för den 25-årige målvakten. Försvaret har varit ihåligt och även om Zieler har gjort en förhållandevis bra säsong så har det inte räckt till.

Offensivt en av fjolårets bästa spelare i Szabolcs Huszti inte alls nått upp till samma höjder och har mest sett frustrerad ut över att han fortfarande harvar i ett lag som Hannover. Inte är det konstigt att klubben ryktas göra sig av med hemvändaren som förgyllde Bundesliga förra året men som i år har varit en skugga av sig själv.

Inget av nyförvärven Leonardo Bittencourt och Edgar Prib har heller tagit det där så viktiga extra steget för att fylla Husztis roll på mittfältet. Både Bittencourt och Prib har sett tagna ut av studens allvar i sin nya klubb och har stått för habila, men inte matchvinnande prestationer.

I anfallet har avsaknaden av en målskytt varit bedövande och när klubben la hoppet på den från Hamburg inlånade Artjoms Rudnevs andades det desperation. Rudnevs hade inte haft någon fantastisk period i Hamburg men inledde starkt i Hannover, för att sedan tappa allt han byggt upp och nu har den lettiske anfallaren inte gjort mål på över sju matcher.

Så även om kontraktet är säkrat så är Bundesligaframtiden inte det. Inför nästa säsong behöver Hannover göra stora förändringar och få in ett antal nya namn för att inte bli indragna i bottenstriden.

Och just det, med tre omgångar kvar så har Korkut samlat ihop 17 poäng, det vill säga en poäng mindre än vad Slomka gjorde under sin halva på säsongen. Så mycket för tränarbyten…

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-04-19 kl 09:35

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå