POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vilka följer Köln upp till Bundesliga?

Köln är tillbaka i Bundesliga! Så är fallet efter att laget vann mot Bochum med 3-1 på RheinEnergieStadion i Köln igår. Laget har gått som ett ånglok i ligan och behövde bara två säsonger i 2. Bundesliga innan de återigen kunde ta sig upp i ligasystemet. Tränaren Peter Stöger har skapat en vinnarmentalitet och Köln har med hans styre varit det klart vassaste laget i 2. Bundesliga. Egentligen har Köln aldrig haft en riktigt dålig period under säsong och har som längst gått två matcher utan seger, vilket endast har skett tre gånger under säsongen om jag inte har sett fel.

Köln tillbaka i Bundesliga är positivt för tysk fotboll som helhet. Det finns en stabil supporterbas och publiksnittet är högt. Staden är vacker och ekonomiskt stabil, detsamma gäller klubben. Utöver München har Köln tillsammans med Hamburg och Berlin nämnts som de tre städerna där det finns störst möjligheter (på pappret) att lyckas med något liknande som i den sydtyska staden. Just på grund av förutsättningarna runt omkring så därför är det viktigt att Köln har ett lag uppe i den högsta divisionen. Dock är det synd att det klassiska rivalmötet mellan Köln och Düsseldorf inte kommer att spelas nästa säsong, för det är en av årets matcher i tysk fotboll.

Vilket lag som följer med Köln direkt upp till Bundesliga och vilket lag som får kvala är ännu långt ifrån avgjort med just nu finns det tre kandidater som slåss om de två platserna sett till tabelläget.

2. Greuther Fürth, 54 poäng (+19)

3. SC Paderborn 07, 53 poäng (+10)

4. FC Kaiserslautern, 50 poäng (+14)

Paderborn hade 2-1 mot Greuther Fürth i söndags men släppte in ett mål på övertid, annars hade säsongens succélag haft pole position i tätstriden. Nu ser det lite annorlunda ut och det är förra årets Bundesligajumbo Fürth som håller den andra platsen med direktuppflyttning till Bundesliga. Kaiserslautern låg länge bra till men tappade rejält under mitten av säsongen och har nu kämpat sig tillbaka men slår helt klart ur underläge.

Greuther Fürth har i de tre sista matcherna 1860 München (H), Energie Cottbus (B) och avslutar mot SV Sandhausen (H). Två hemmamatcher på av tre kvarvarande varav den enda bortamatchen är mot Cottbus som med största sannolikhet får lämna 2. Bundesliga efter denna säsong. Ett helt klart överkomligt läge och även om Fürth endast har vunnit två av de senaste sju matcherna så har laget inte förlorat på de senaste elva matcherna. Det krävs att Fürth börjar att ta treor annars så blir det ingen plats till Bundesliga.

På SC Paderborns lista står det SV Sandhausen (H), Erzgebirge Aue (B) och VfR Aalen (H). Tre mittenlag som inte har särskilt mycket att spela för då alla är klara för spel i 2. Bundesliga nästa säsong men inte heller kan nå uppflyttning. Problemet för Paderborn är inte främst motståndarna, utan snarare den egna formen och tron på vad laget gör. Likt en grillad köttbit så har Paderborn ibland en tendens att vara något rå i hoppet om den perfekta steken vilket leder till rejäla bottennapp. Om de lyckas hålla köttet bra stekt så kan de absolut ta sig förbi Fürth, men det är osäkert i mina ögon.

FC Kaiserslautern ställs mot Union Berlin (B), Dynamo Dresden (H) och Fortuna Düsseldorf (B) och har med dessa tre motståndare det klart tuffaste spelschemat av dessa tre lagen. Union och Düsseldorf har inte mycket att spela för men är båda förhållandevis starka hemmalag. Dynamo Dresden slåss mot nedflyttning och blir ingen enkel uppgift även om det mötet är på hemmaplan.

Min gissning är (inte särskilt vild) att det blir Fürth som följer med Köln direkt upp till Bundesliga medan Paderborn kniper kvalplatsen. Tyvärr tror jag det är så att Paderborn inte kommer att vara särskilt framgångsrika i kvalet och därför får vi endast se två nykomlingar nästa säsong. Fürth är så där lagom roliga att få upp igen, publikstödet är inte enormt och om inte Nürnberg klarar sig kvar i Bundesliga försvinner deras heta rivalderby nästa säsong.

Drömmen hade varit Köln och Kaiserslautern, nu får vi nog nöja oss med endast ett av lagen.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-04-22 kl 20:52

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå