POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Neuhaus får lämna Union efter sju säsonger

Den elfte maj går en era sitt slut till mötes. Efter sju år i Union Berlin får tränaren Uwe Neuhaus lämna klubben som han alltid starkt kommer att förknippas med. Neuhaus är den tränare på professionell nivå som har haft sin tjänst längst inom tysk fotboll, snart får han lämna över den stafettpinnen till någon annan.

Klubben meddelade att man inför nästa säsong ville se en nystart, få in nya influenser för att nå hela vägen till Bundesliga – något som man inte längre känner att man kan göra med Neuhaus vid rodret. ”Ett byte av tränare gör chansen till en sådan nystart”, menar klubbpresidenten Dirk Zingler på.

Senast i november förlängdes Neuhaus kontrakt till 2016, något som tydde på att han skulle bli kvar under en längre period. Nu får Union betala en högre summa pengar för att köpa loss Neuhaus från sitt kontrakt istället.

Neuhaus har under sin år som tränare i Union Berlin för laget från Regionalliga, vidare genom 3. Bundesliga till sin nuvarande position i 2. Bundesliga. De ökande spelarkostnaderna och de höga förväntningarna i år har Neuhaus inte kunnat besvara med resultat och med endast en seger på de nio senaste matcherna så är det kanske inte någon större chock att han får lämna.

Det har dessutom ryktats om kommunikationsproblem mellan Neuhaus och spelarna under den senaste tiden. Många säger att bristen på kommunikation har bidragit till en orolighet i truppen som har bidragit till de sämre resultaten och ytterst få med känningar inom klubben ska ha varit särskilt förvånade över beskedet att Neuhaus skulle få lämna efter säsongen.

En framgångsrik period har det varit för Neuhaus under sina år som tränare i Union Berlin och han kommer att vara attraktiv på tränarmarknaden bland andra klubbar i 2. Bundesliga är jag övertygad om. Utöver det sportsliga lyft som han genomfört under sin tid i Berlin så har tidigare också varit med i Borussia Dortmund där han som assisterande tränare till Matthias Sammer vann Bundesliga och nådde till en UEFA Cup-final.

Vem som kan tänkas ersätta Neuhaus är ännu inte klart. Den tidigare i år av Düsseldorf sparkade Mike Büskens nämns som ett namn. Den hetaste kandidat tros dock Holger Stanislawski vara som siktar på att vara tillbaka i branschen efter sitt sabbatsår. Stanislawski blev ju en högst hyllad figur i kultlaget St. Pauli och även Union Berlin har en liknande status, så kanske vore det giftermålet lyckat.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-04-28 kl 12:24

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå