Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kampen i Bundesliga är långt i från över

Hamburg, Nürnberg och Braunschweig kommer att slåss in i det sista om att undvika omedelbar nedflyttning till 2. Bundesliga. Enligt Kicker har ett lag på 16:e plats aldrig haft lägre poäng, sedan trepoängssystemet infördes, än Hamburg som just nu står på 27 poäng. Två lag har dock legat på samma poäng och det är Freiburg (01/02) och Arminia Bielefeld (08/09). I Freiburgs fall spelade dock mindre roll då även den platsen betydde omedelbar nedflyttning och klubben redan låg fyra poäng från säker mark inför sista omgången. För Bielefeld blev det till slut omedelbar nedflyttning då båda de efterföljande lagen (Cottbus och Karlsruher) lyckades vinna sina avslutande matcher medan Bielefeld endast fick med sig en poäng.

ANNONS

Hamburg har dock fortfarande allt i sina egna händer och med en seger på bortaplan mot Mainz på lördag så skulle kvalplatsen vara säkrad. Bortaformen är dock brutalt dålig och spelmässigt vet alla som har sett Hamburg, att det sällan har sett särskilt övertygande ut. Mainz är ingen enkel motståndare ska tilläggas.

Många supportrar kommer att våndas på lördag. Kommer inte att skilja mycket mellan hopp och förtvivlan.

:::

På tal om Bielefeld så blir det en dunderavslutning i bottenstriden av 2. Bundesliga där de två lag som slåss om att undvika omedelbar nedflyttning (nämnda Bielefeld och Dresden) ställs mot varandra. Vilket möte! Kanske helgens absolut hetaste match. Toppstriden i 2. Bundesliga är inte avgjord men efter Paderborns seger mot Aue så har de fortfarande taktpinnen men Fürth jagar två poäng bakom. Ytterst intressanta matcher kvar i Zweite med andra ord.

ANNONS

:::

Många spelare blev avtackade i helgen. Robert Lewandowski, Aaron Hunt och inte minst Marc-André ter Stegen. Den sistnämndes farväl blev högst emotionellt. Ter Stegen har spenderat i princip hela sin karriär i Mönchengladbach och är en ikon i klubben. Nu är den tiden över då flyttlasset går till Barcelona och frågan är om han någonsin kommer att bära Gladbachtröjan igen.

:::

Frankfurts lagkapten Pirmin Schwegler har bestämt sig för att lämna klubben och gå till konkurrenten Hoffenheim. Schweglers säsong har blivit spolierad av skador och han har endast kommit till 16 insatser. Enligt Opta så har Frankfurt ett bättre poängsnitt utan (1.4 poäng/match) Schwegler än med (0.8 poäng/match) honom. Det är dock ett tapp men det känns inte alls lika stort som det hade varit om han lämnat redan inför denna säsong då Hoffenheim ryckte i schweizaren.

ANNONS

:::

Tränaren Armin Veh gjorde för ett par månader sedan klart att han inte kommer att förlänga sitt kontrakt med Frankfurt. Ryktena om hans framtid har varit många men enligt Kicker finns det ett jobb som står ut extra i mängden och det är jobbet som grekisk förbundskapten. Det jobbet kommer att vara ledigt efter sommarens VM och det grekiska fotbollsförbundet sägs vara ivriga på att få Veh att ta jobbet. Blir det inte Grekland så lutar mycket åt att det blir en paus för Veh.

:::

Det ser ut som om vi får njuta av Juan Arango fortsatt i Bundesliga. Under hela säsongen har det sett ut som om sydamerikanen skulle få lämna Mönchengladbach men klubben ska nu vara intresserade av att förlänga med vänsteryttern. Det ryktas om ett ettårskontrakt med en option på ytterligare ett år. Då får vi kanske se fler fantastiska mål från Arango i Bundesliga under det kommande året.

ANNONS

:::

Mönchengladbach rycker för övrigt i Sebastian Larsson. Svenskens kontrakt går ut och Lucien Favre har en fäbless för snabba yttrar. Larsson passar in på den profilen och med Wendt och Hrgota i laget så finns det redan svenskar som är etablerade i truppen. Blir det en tredje i Larsson?

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-05-06 kl 10:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto