Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Paderborn uppflyttade, Hamburg kvalar mot Fürth

Då är det klart att SC Paderborn följer FC Köln med upp till Bundesliga. 2-1-segern mot Aalen i säsongens sista match gjorde att Greuter Fürth inte kunde att komma ikapp succé succélaget från Paderborn.

Andreas Breitenreiter har gjort ett fantastiskt arbete i Paderborn och det är inte konstigt att han är hett eftertraktad av flera klubbar i Bundesliga. Paderborn spelar en trevlig, fröjdig fotboll som är härligt att se på.

Det blir spännande att se hur Paderborn ska bygga vidare på det här. För det krävs att laget lyckas bättre än vad Braunschweig gjorde för att de överhuvudtaget ska ha en chans att klara sig kvar.

ANNONS

:::

På tal om Braunschweig så vet ni nog om att de tillsammans med Nürnberg åker ur, medan Hamburg får kvala mot Greuter Fürth.

Det var egentligen inte snack om saken då såväl Nürnberg som Braunschweig inte hade en chans mot sina respektive motståndare i Schalke och Hoffenheim.

Dessa tre lagen lyckades med bedriften att förlora sina fem sista matcher i tabellen. Tror ni att de grämer sig över detta fasliga rekord? Jag antar det.

:::

Kvalet mellan Hamburg och Fürth är i mina ögon helt öppet. Hamburgs negativa form och allt negativt runt om föreningen gör att de omöjligt kan bli utpekade som favoriter. Fürth har ändå stått för en bra säsong och har gjort det bra på slutet av säsongen.

Om Hamburg bjuder på misstag likt det Heiko Westermann gjorde igår mot Mainz så kommer Hamburg att få det extremt tufft att kvala sig kvar i Bundesliga. Något är ytterst viktigt med tanke på Hamburgs ekonomiskt prekära situation.

ANNONS

:::

Thomas Tuchel avslutade igår sitt arbete i Mainz och det mot klubbens vilja. Efter matchen mot Hamburg meddelade Tuchel att han inte tänkte fullfölja sitt kontrakt till 2015 men klubben vägrar att släppa taget om tränaren som inte kommer att tillåtas träna en annan klubb såvida inte Mainz och Tuchel kommer överens om en lösning.

Det kommer väldigt överraskande att han lämnar klubben som han nu dessutom tagit till Europa League. Ryktena kom inför gårdagens match men det var först idag som det blev officiellt att Tuchel inte tänker träna klubben nästa säsong.

Envisa rykten placerar honom återigen i Schalke men för första gången måste även jag säga: ”varför skulle Schalke göra sig av med Keller?”. Jag har svårt att tro att Schalke sparkar sin nuvarande tränare som ändå har uppnått alla förväntningar och mål under säsongen.

ANNONS

Det ryktas också om att Tuchel planerar att ta ett sabbatsår för att sedan kliva in RB Leipzig som tränare. Nu är det dock högst oklart om Leipzig kommer att få spela i 2. Bundesliga, det tyska fotbollsförbundet har nekat inträde då klubben inte har uppnått alla mål, och jag har svårt att tro att Tuchel vill träna en 3. Bundesliga-klubb som är fast där för evigt. Den nuvarande Leipzigtränaren Alexander Zorniger sägs i så fall ta över RB Salzburg.

Sportchefen i båda klubbarna, Ralf Rangnick, förnekade att Tuchel var på väg till någon av klubbarna idag, men ännu är inte det sista ordet sagt där anar jag.

:::

Tuchel ryktades även vara intressant för Stuttgart men där ser det nu ut som om Armin Veh tar över. Den förre guldtränaren (förde klubben till Bundesligatiteln 2007) sägs vara överens med klubben om ett ettårskontrakt. Mycket, mycket intressant att se vad Veh skulle kunna göra i sina gamla hemtrakter minst sagt.

ANNONS

:::

För mig var det självklart glädjande att se att Arminia Bielefeld klarade av att besegra Dynamo Dresden på bortaplan i den sista och avgörande matchen kring kvalspelet mot ett 3. Bundesliga-lag. Bielefeld vann med 3-2 och får kvala, Dresden får i och med förlusten spela i 3. Bundesliga nästa säsong.

:::

På tisdag får jag återigen möjligheten att medverka i Eurosports Achtung Fussball. Ska bli jäkligt kul att få göra det och jag hoppas att ni kommer att se avsnittet (som jag självklart länkar till när det dyker upp!).

:::

För er få som undrar var Halbzeit har tagit vägen så kan jag säga att ett nytt avsnitt bör dyka upp inom några dagar. Både jag och Andreas jobbar på det!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-05-11 kl 18:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto