Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kortare uppdatering

Sommaren är här och som ni kanske minns så är jag en ännu mindre frekvent skribent på sommaren. I år lär det dock bli bättre tack vare VM som jag planerar att skriva om och kring.

:::

1899 Hoffenheim fortsätter att planera inför nästa säsong med att värva starka spelare från sina tyska konkurrenter. Nu är det klart att Ermin Bicakcic, som var tongivande i Eintracht Braunschweig, kommer att spela för klubben under de kommande tre säsongerna. Bicakcic är en stabil försvarare som garanterat kommer att göra nytta i sin nya klubb!

:::

SC Paderborn har signat den fransk-algeriske mittfältaren Idir Ouali från Dynamo Dresden. Jag har inte jättebra koll på Ouali men Paderborns tränare André Breitenreiter beskriver honom som snabb och duktig med bollen.

ANNONS

:::

På tal om Paderborn så kan man gissa att skadeglädjen var stor efter att ärkerivalen Bielefeld åkt ur 2. Bundesliga efter att ha förlorat kvalet mot Darmstadt. Bielefeld hade utgångsläge 3-1 från bortamatchen i Darmstadt och många, inklusive jag, var övertygade om att Bielefeld skulle bli kvar i 2. Bundesliga. Darmstadt lyckades dock med konststycket att göra tre mål innan full tid, Bielefeld stod för ett, vilket gjorde att det blev förlängning och där gjorde Bielefeld ytterligare ett mål. I matchens absoluta sitt minut, den 121:a lyckades dock Darmstadt peta in en boll och Bielefeld kom inte närmare än en nick i stolpen i det absoluta slutet. Darmstadt till 2. Bundesliga och Bielefeld till 3. Bundesliga!

:::

Jag nämnde inte särskilt många ord över, eller ens något, över den tyska cupfinalen som Bayern München vann med 2-0 mot Borussia Dortmund efter förlängning. Dortmund gör ett mål som inte döms inne. Bollen var inne med 40 centimeter och känslan var direkt att bollen var inne. Jag var ute på Twitter och skrev det, fick kritik för att jag inte nämnde något om att Mats Hummels var offside när han nickade in bollen (vilket det senare visade sig att han inte var). Bedrövligt så klart. Diskussionen kring ett hawk eye-system likt det i Premier League bör återigen komma upp på agendan.

ANNONS

:::

Mainz 05 har presenterat sin efterträdare till Thomas Tuchel i dansken Kasper Hjulmand. Hjulmand kommer närmast från FC Nordsjälland och beskrivs som en tränare som i mångt och mycket påminner om Tuchel. Det blir spännande att se vad han dansken kan tänkas tillföra i Mainz. Han efterföljer två tränare (Klopp och Tuchel) som har gjort sig till stora namn inom den tyska fotbollen just genom att leda Mainz till höga höjder. Det är inte den enklaste uppgiften han har får man trots att lov att säga.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-05-20 kl 18:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto