POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Säsongsbetyg Freiburg och Frankfurt

14. SC Freiburg

Mitt tips: 10:e plats

Betyg, lag: ++ (godkänd)

Betyg, tränare: ++ (godkänd)

Betyg, sportchef/ledning: ++ (godkänd)

Freiburg var ett lag i spillror inför säsongen. Flera nyckelspelare hade lämnat och ingen stomme fanns kvar. Det inför en säsong som skulle innehålla Europa League, vilket inte gjorde uppgiften lättare. Det är svårt att klaga på vad Freiburg gjorde. Hösten var inte särskilt bra, våren var långt ifrån fantastisk men laget gjorde vad som krävdes. De lyckades hålla sig kvar och det med tillräcklig marginal. Mer kan varken jag eller någon annan begära med tanke på förutsättningarna.

”Vi skulle behöva tre månader till”, sa Christian Streich inför säsongen och menade på att han skulle behöva mer tid till försäsong för att spela ihop sitt nya lag. Streich hade ingen enkel uppgift men lyckades, trots bekymmer, till slut få ordning på sitt bygge och laget växte med hjälp av hans fasta hand. Streichs uppträdande är inte alltid särskilt sympatiskt, men pragmatiskt och det är gott nog.

Freiburg har kanske den ledning som gör minst väsen av sig i Bundesliga. Sportchefen Jochen Saier uttalar sig sällan, klubbledningen meddelar endast att man stöttar sin tränare men mycket mer än så blir det inte. Deras handlingar är dock väldigt tydliga. Klubben litar på sitt arbete. Det handlar om att värva in billigt och sälja dyrare, gärna med hjälp av några egna talanger. Det blåser sällan kring Freiburg och det beror på den stabilitet som finns i klubben. Godkänt beteende hela säsongen med andra ord.

13. Eintracht Frankfurt

Mitt tips: 12:e plats

Betyg, lag: + (underkänd)

Betyg, tränare: ++ (godkänd)

Betyg, sportchef/ledning: ++ (godkänd)

Som nykomling var Frankfurt en fröjdig överraskning som bjöd på offensiv, blixtrande snabb fotboll. Precis som myten säger så är den andra säsongen alltid tuffare och så var det även i Frankfurts fall. Det fanns skadebekymmer på nyckelspelare, men det var ytterst sällan så att toppspelare som Sebastian Jung, Sebastian Rode, Alexander Meier och Kevin Trapp kom upp på den nivå som vi hade sett tidigare. Det fanns inte samma tändning och energi i matcherna. Jag hade förväntat mig mer och därför blir det underkänt betyg för Eintracht.

Armin Veh visade tidigt signaler på att det lutade åt att bli hans sista säsong i klubben. Nu vet vi också att så var fallet men Veh gjorde ett okej jobb trots att det måste ha varit svårt att motivera sig stundtals. Veh försökte och försökte, men det var svårt då hans spelare inte lyckades att prestera som tidigare. Trots att resultaten och spelet inte alltid var bra, så gjorde Veh allt han kunde för att klubben skulle göra så bra resultat som möjligt.

Sportchefen Bruno Hübner och direktören Heribert Bruchhagen är två kända ansikten i den tyska fotbollen. Speciellt Bruchhagen är en känd kritiker, speciellt mot de större klubbarna och deras ekonomiska övertag. Under säsongen skötte sig denna duo, trots att de inte tycks tycka om varandra särskilt mycket, helt okej. De stod vid Armin Vehs sida, även när många ville ha ett besked om tränarens framtid. Frankfurt är en välskött förening och har en tydlig vision, något som är positivt inför framtiden.

Publicerad 2014-06-13 kl 15:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå