Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Dortmund imponerade, Schalke gjorde det inte

Den andra gruppspelsmatchen i Champions League blev en succé för de tyska lagen. Åtminstone resultatmässigt. Men spelmässigt finns det fortfarande en del kvar att bevisa.

ANNONS

Bayern imponerar inte i Ryssland

På ett tomt Khimki Arena vann Bayern München med 1-0 efter ett straffmål av Thomas Müller i den första halvleken. Münchenlaget imponerade inte och hade oerhört svårt att komma till riktigt bra läge, trots stort bollinnehav och riktigt hög passäkerhet. Tyvärr går bollen alldeles för mycket i sidled och den riktiga kreativiteten som leder till vassa lägen utnyttjas inte. För Bayern har alla möjligheter i spelare som Robben, Götze och Müller. En vinst är dock en vinst och Bayern har sex poäng efter två matcher i en väldigt jämn grupp. Viktiga tre poäng, trots bristfällig prestation.

Schalke slarvar bort poäng

Precis som förra säsongen så har Schalke svårt att göra riktigt motiverade insatser i Champions League i matcher där dem är favoriter. Mot Maribor kändes Schalke uddlösa och nonchalanta. Efter segern mot Dortmund blev det platt fall och Schalke lyckades inte kanalisera formen till Champions League-spelet. En poäng mot Maribor på hemmaplan var inte bra och Schalke har bara skrapat ihop 2 poäng efter 2 matcher. Det borde ha varit 4 poäng, för en vinst mot Maribor hade jag räknat med. Nu är förutsättningarna långt ifrån fantastiska för ett vidare avancemang, men chanserna är fortfarande bra om Schalke lyckas prestera bättre i de kommande matcherna.

ANNONS

Dortmund slår tillbaka

Efter förlusten i Ruhrderbyt var Dortmund tillbaka i sitt rätta slag mot Anderlecht. Det var inte klockren insats över 90 minuter men helt klart ett steg i rätt riktning. Immobiles viktiga mål, både för klubben och för honom själv, i inledningen satte Anderlecht i en svår situation då Dortmund fick en match som passade Klopps spelsätt. Det var först med hjälp av inhoppet från Adrian Ramos som Dortmund kunde avgöra matchen genom hans två mål. 3-0 var ett bra resultat och möjligtvis kunde båda lagen ha fått in ytterligare ett eller två mål till. För Dortmunds del har man skrapat ihop full pott efter 2 matcher och är på god väg mot avancemang till slutspelet. Även om Galatasaray och Arsenal är tuffa nötter att knäcka.

Leverkusen med viktig vinst

Den otroliga förlusten mot Monaco följdes upp av en klasseger mot Benfica. Roger Schmidt hade bestämt sig för hur hans lag skulle spela och Leverkusen genomförde uppgiften med bravur. Portugiserna hade svårt med tyskarnas höga press och snabba omställningar, något som gav utdelning. Leverkusen vann med 3-1 men hade bud på flera mål – bland annat Calhanoglu missade helt öppet mål från 2-3 meters avstånd. Vinsten var oerhört viktig för att ha en chans att nå vidare till nästa steg av Champions League för Leverkusen. Spelar klubben som mot Benfica i kommande matcher så ser jag inga hinder för att Leverkusen inte ska kunna ta sig vidare.

ANNONS

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-10-03 kl 10:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto