Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Herthas höst: plus och minus

Twitter: @atnilsson

ANNONS

Den tredje säsongen under tränaren Jos Luhukays styre har inte fortsatt i den uppåtgående trend som de tidigare två. Det andra året i Bundesliga har visat sig vara lika svårt som den klassiska klyschan påstår. Hertha har haft svårt att hitta rätt i sitt spel och det finns fortfarande många frågetecken i det lag som just nu parkerar på plats 13 i tabellen.

Höstens tre plus

Thomas Kraft

När Kraft kom fram i Bayern München var han tänkt som ett långsiktigt alternativ av den dåvarande tränaren Louis van Gaal. Men väldigt många var emot tanken på det och Kraft hamnade i Hertha där han växt fram till en trygg del i laget. Visserligen har Hertha släppt in många mål under hösten, men utan Krafts imponerande insatser hade det varit ännu fler insläppta vid det här laget.

Schiebers uppvaknade

Få trodde att Julian Schieber hade något att göra i Bundesliga längre efter en minst sagt misslyckad sejour i Borussia Dortmund. Men i huvudstaden har Schieber vaknat till liv och gjorde två mål i debuten. Trots vissa skadebekymmer har Schieber gjort sex mål på sina elva matcher och är med det bästa målskytt i Hertha. Ett bra facit för ett lag vars offensiv inte har imponerat.

ANNONS

Publiken

Hertha sitter på den mest historiska arenan i hela Bundesliga. Olympiastadion är inte byggd för fotboll och gemene man kan tro att trycket försvinner i och med löparbanorna, men så är inte fallet. I Berlin och på Olympiastadion är trycket riktigt vasst och trots att laget inte är något topplag har Hertha ligans fjärde bästa publiksnitt (52 603)!

Höstens tre minus

Försvarsspelet

Jag hyllade Thomas Krafts insatser i målet tidigare, men framför honom har det saknats kvalitet. Backlinjen har inte imponerat och Jos Luhukay har gång på gång försökt att hitta rätt genom att byta spelare och idé, dock helt utan framgång. Det saknas riktig spets i försvaret och många av spelarna saknar självförtroende, vilket leder till oerhört många individuella misstag som motståndarna kan utnyttja. Försvarsspelet har varit en akilleshäl för Hertha under hösten.

ANNONS

Nyförvärven

Hertha satsade rejält inför säsongen och värvade flertalet intressanta namn. John Heitinga, Salomon Kalou, Valentin Stocker, Jens Hegeler med flera togs in inför säsongen. Det kanske inte var Europas vassate namn men klubben visade en offensiv och att man ville etablera sig ännu högre upp i tabellen. Men nyförvärven har långt ifrån imponerat och Herthas trupp har inte blivit särskilt mycket starkare jämfört med förra säsongen.

Kreativitet

Ett av de större problemen i årets Hertha är att det saknas riktigt kreativa spelare som har förmågan att slå den där viktiga avgörande passen. Änis Ben-Hatira och Valentin Stocken är de spelare i Hertha som har flest assister, fyra stycken än så länge men efter dem finns det ingen som ligger på fler än två. Jag saknar den där kreativa mittfältaren som ligger bakom uppspelen, som styr spelet och som dikterar villkoren även om Skjelbred försöker vara den personen.

ANNONS

Om jag fick ge Hertha Berlin en julklapp skulle det vara…

…en vass mittback

Hertha saknar en spelare i försvaret som dominerar. En spelare som visar vägen och som leder sina lagkamrater rätt. Jag hade gärna sett en riktigt vass  mittback i Berlin. En försvarare som hade tagit tag i sina lagkamrater med rätt inställning och energi. Det hade Hertha tjänat mycket på.

Publicerad 2015-01-12 kl 12:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto