Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hannovers höst: plus och minus

Twitter: @atnilsson

ANNONS

Bundesligas kanske tråkigaste lag har trots negativ målskillnad tagit sig upp på en mycket respektabel åttondeplats i tabellen. Till våren handlar det om att fortsätta i samma riktning men med bättre målskillnad.

Höstens tre plus

Ron-Robert Zieler

Landslagets tredjemålvakt som jag ofta har kritiserat kan jag inte förbise. Zieler har varit riktigt, riktigt bra under hösten och är en av anledningarna till att Hannover ligger åtta i tabellen. Till skillnad från tidigare har han känts tryggare i sitt målvaktsspel. Han har inte varit ”ute på äventyr” likt förut vilket har gett ett stabilare intryck. Det skulle inte förvåna mig om Hannover blir av med honom om han fortsätter att hålla samma höga nivå under våren.

Vinna rätt matcher, förlora rätt matcher

Hannover är det lag som ligger högst upp i tabellen och fortfarande har en negativ målskillnad. Med 21 gjorda mål (knappt ett mål per match) och 26 insläppta har Hannover inte rosat marknaden statistik. Men saken är den att Hannover har vunnit matcher med enstaka mål och då hållit nollan eller släppt inte kanske ett mål. När man väl har förlorat har man gjort det med större siffror. Hannover har alltså lyckats få ihop få gjorda mål med inga insläppta mål och inga gjorda mål med många insläppta mål. Det har räckt långt hittills och kan göra det fortsatt under våren.

ANNONS

Pragmatismen

Hannover sitter inte på massvis med individuell kvalitet. På pappret är Hannover på många sätt ett ganska intetsägande lag, men med några få undantag. Tränaren Tayfun Korkut har lyckats med bedriften att få det att fungera felfritt. Han får ut mycket av ganska lite och får spelare som Miiko Albornoz att framstå som habila Bundesligaspelare. Korkut gör taktiskt allt han kan för att få ut så mycket som möjligt av materialet. Är det något Korkut verkligen lyckats med så är det just detta, att få ut mycket av lite och han har mycket fingertoppskänsla den mannen.

Höstens tre minus

Offensiven

Med 21 gjorda mål är Hannover långt i från det sämsta laget men inte heller nära det bästa laget. Sett till lagen runtomkring är Hannover dock ett av de sämre och ovan deras tabellplacering är alla bättre (även om Augsburg bara gjort ett mer). Men fler mål behövs i Hannoverlägret och någon annan än Joselu behöver kliva fram som matchavgörande under våren.

ANNONS

Spetsen

Ron-Robert Zieler, Lars Stindl, Hiroshi Kiyotake och Joselu räknas i min bok till de viktigaste spelarna i Hannover. Där bakom finns det ett hav av spelare som ska leda laget framåt. Problemet är att dessa spelare saknar riktig spets. Det är inga dåliga fotbollsspelare men det finns inte riktigt någon individuell kvalitet. När en spelare som Stindl går skadad som han gjort under hösten finns det ingen där att ersätta hans ovärderliga kvalitéer. Jag hade önskat mig mer spets i Hannover, fler spelare med individuell kvalitet som kan avgöra matcher.

Intetsägande

Jag berömde tidigare Korkut för hans förmåga att få mycket av sina spelare rent taktiskt vilket han får. Vad jag dock inte riktigt har begripit under våren är vad Korkut vill få att sitt spel. Vill man ha bollinnehav eller vill man det inte? Jag får aldrig en riktigt tydlig bild av vad som är Hannovers signum och jag hade önskat mig tydligare taktiska direktiv, för just nu känns Hannover ”blaha”.

ANNONS

Om jag fick ge Hannover en julklapp skulle det vara…

…Zlatan

”Vem skulle inte vilja ha Zlatan?”, tänker ni? Vad jag menar är inte att Hannover i sak behöver just Zlatan, men en som är som Zlatan. En som tar plats, gör vågade uttalande och sätter sig själv och hans klubb i centrum. Hans spetskvalitéer hade gjort nytta också. En Zlatantyp som hade fått fart på grejerna i Hannover hade varit kanon.

Publicerad 2015-01-22 kl 16:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto