Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wolfsburgs höst: plus och minus

Twitter: @atnilsson

Wolfsburg inledde säsongen med ett par skakiga matcher. Men inledningen var bara ett litet gupp på vägen för under hösten har vargarna från Volkswagenland gått som tåget. Andraplatsen efter halva serien var Wolfsburgs och även om avståndet till Bayern ser ut att vara för stort för att hinna ikapp den här säsongen så ser Wolfsburg ut att vara klubben som kommer att utmana Bayern på lång sikt.

Höstens tre plus

Kevin de Bruyne

Belgaren som fram tills igår var Wolfsburg dyraste värvning genom tiderna och han har verkligen varit värd pengarna. De 22 miljoner euro som de Bruyne kostade har återbetalat sig väldigt snabbt och efter något trevande inledning har han växt fram till en av Bundesligas mest framträdande spelare. Under hösten har varit assistkung och även gjort ett par mål. Och ett bättre betyg än att Bayern jagar honom kan varken de Bruyne själv eller klubben få.

ANNONS

Naldo

Mittbacken vars skadebekymmer var på väg att ihjäl hela hans karriär ser starkare ut än någonsin. Den 32-årige försvararen har med åren blivit en viktig ledare i laget och nu är han oersättbar i Wolfsburgs försvar. Jag hade mina tvivel på att brassen skulle kunna nå den nivå han hade haft i Bremen men i år har han bevisat att han fortfarande håller högsta nivå. Han är viktig på defensiva och offensiva fasta situationer och är en ledargestalt på planen som håller ihop laget – med andra ord en fantastiskt viktig spelare för Wolfsburg.

Dieter Hecking

En av mina absoluta favorittränare i Bundesliga som enligt mig är rejält underskattad. Det var ett rejält tapp för Nürnberg när Hecking lämnade för Wolfsburg. För Wolfsburgs del var det ett rejält lyft då Hecking kom in och visade en tydlig idé och en tydlig väg att gå. Han kanske inte framstår som den mest karismatiske tränaren men Hecking är omtyckt av både spelare och övriga ledare. Han är rak och tydlig, samtidigt som han är ärlig. Dessutom kan han fotboll. Hecking har varit en riktig fullträff för Wolfsburg.

ANNONS

Höstens tre minus

Nicklas Bendtner

”Han kanske kommer bli något i Tyskland ändå!”, minns jag att jag tänkte när jag såg Bendtner hoppa in och sätta två bollar för Wolfsburg mot FK Krasnodar i Europa League. Men mer än så blev det inte för dansken. Han var inget drömnyförvärv för Wolfsburg och klubben borde inte ha signerat honom. Bendtner har mest skapat oråd i laget och han har inte varit nära någon ordentlig Bundesliganivå. Jag har svårt att se att det blir fler än en säsong för Bendtner i Wolfsburg.

Anfallet

Jag tog ut Bendtner som ett enskilt alternativ då han var ett nyförvärv vilket kanske var en aning taskigt. Men faktum är att hela Wolfsburg anfallstrio har haft problem. Inte heller Bas Dost eller Ivica Olic har rosat marknaden under hösten. Den där utpräglade målskytten finns inte Wolfsburg och det är något som de verkligen skulle behöva i mitt tycke.

ANNONS

Onödiga poängtapp

Wolfsburg har gjort en bra höst men den kunde ha varit ännu bättre. Förlusten mot Hertha Berlin borta och de oavgjorda resultaten mot Paderborn och Frankfurt på hemmaplan har kostat Wolfsburg viktiga poäng i toppstriden. Det är också just den här delen som skiljer ett bra lag från att vara ett absolut topplag. Wolfsburg har missat viktiga poäng och förhoppningsvis är det något som inte upprepar sig allt för ofta under våren.

Om jag fick ge Wolfsburg en julklapp skulle det vara…

…en god fortsättning

Wolfsburg har gjort en bra höst. Visst, det finns småsaker som man kan hitta som har varit mindre bra men som helhet har Wolfsburg gjort det bra. Sett till förutsättningarna har de gjort det ännu bättre än vad från början trodde så jag bara önska mig att de fortsätter på det inslagna spåret.

ANNONS
Publicerad 2015-02-03 kl 13:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto