Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Viktig vinst för Dortmund mot Freiburg

Twitter: @atnilsson

Jakten har inletts. Dortmunds seger mot Freiburg var klubbens första på bortaplan sedan den 29:e augusti. 3-0-vinsten betyder inte de rent krassa tre poängen utan också hopp om att klubben är på tillbaka till gammal form.

Det är alldeles för tidigt att dra för många växlar av vad Dortmunds seger långsiktigt betyder, men att vinsten var av yttersta gick inte minst att se på den lättnad som Dortmunds spelare visade upp efter matchen. För första gången på månader såg Dortmundspelarna genuint glada ut, de tog tillvara på stunden och njöt så mycket de kunde.

Spelmässigt var det säsongens bästa match för Dortmunds del. Det påminde om det gamla Dortmund som vi tidigare har fått se. Hög press, snabba omställningar och en finurlighet som jag inte sett under hela säsongen från Dortmunds sida.

ANNONS

Jürgen Klopp hade verkligen förberett sitt lag inför uppgiften. Det var anstormning från första sekund och det skapade en oro i Freiburg omedelbart. Inom loppet av bara några minuter hade Dortmund radat upp vassa chanser och att det första målet kom redan i den 9:e minuten var inte särskilt förvånande – det hade i ärlighetens namn kunnat komma tidigare.

Dortmund hanterade tillställningen på sitt vis. Freiburg hittade under 90 minuter aldrig rätt i matchen utan det var Dortmund som domderade villkoren. Trots att Freiburg hade mer boll lyckades de inte få ut så mycket av det då Dortmund ofta stod rätt i defensiven och kunde avvärja Freiburgs anfallsförsök.

Den stora utropstecknet var Pierre-Emerick Aubameyang som visade upp sig från sin absoluta bästa sida. Under hösten har han varit en av Dortmunds bättre spelare och den formen har hållit i sig. Med sin snabbhet och sina irrationella rörelser skapade ”Auba” konstant problem för Freiburgs försvar och kunde gjort fler än de två mål han gjorde.

ANNONS

Matchen slutade 3-0 men med 22 skott mot mål så hade Dortmund kunnat göra ett par fler mål. Hade det inte varit för att Freiburgs målvakt Bürki stod för ett par vassa parader så är jag helt övertygad om att Dortmund hade åkt i från Schwarzwald-Stadion med ytterligare ett par mål gjorda.

För Dortmunds del är vinsten ett stort steg framåt. Utöver att det blir betyder ett tabellmässigt skjut uppåt så ger de också lite lugn och ro till ett lag som har stått under den mediala luppen under en lång period. Nu när den pressen släpper en aning – vi ska komma ihåg att Dortmund fortfarande är med i den absoluta bottenstriden – så finns det goda möjligheter att prestationerna fortsätter att gå i den positiva riktningen som i helgen.

Och i mina ögon så är det tydligt att ett bra Dortmund behövs. Inte bara för att de kvalitativt tidigare har visat att de hör hemma högt upp i tabellen men för att det är lag som berör människor, både utomstående och supportrar. Därför hoppas jag att detta steg var det första av många på vägen mot högre tabellplatser.

ANNONS

Helgens snackisar

  • Bremen har startat våren riktigt bra med tre raka vinster. Den nye tränaren Skripnik har fått ordning på manskapet och med endast ett nyförvärv i Jannik Vestergaard så har Bremen lyckats stabilisera upp defensiven. På bara några få omgångar har Bremen gått från att vara ett bottenlag till en mittenlag och just nu ser jag ingenting som talar emot att de stannar där.
  • Bayern München vann för första gången under våren och det mot ett harmlöst Stuttgart. Pep Guardiolas lag såg aldrig ut att förlora och de tre poängen var givna. Bayern var spelmässigt överlägsna och det var nästan tråkigt att se matchen då Stuttgart aldrig kunde hävda sig i matchen.
  • André Schürrle debuterade för Wolfsburg och satte direkt avtryck i Bundesliga. Med två assist stod Schürrle för en stark insats i ett Wolfsburg som slog Hoffenheim med 3-0 på hemmaplan. Wolfsburg ser mer och mer ut som den givna utmanaren till Bayern och det är svårt att inte imponeras av vargarnas framfart.
  • ANNONS
  • Nykomlingsmötet mellan Köln och Paderborn slutade oavgjort, 0-0. Ett resultat som framför allt bortalaget Paderborn är nöjda med men där egentligen båda sidorna hade behövt tre poäng. För Köln var det en missberäkning då tränaren Stöger nog hade räknat med en trepoängare mot ett formsvagt Paderborn.

Resultat, omgång 20:

Augsburg 2-2 Frankfurt

Bremen 2-1 Leverkusen

Hamburg 2-1 Hannover

Freiburg 0-3 Dortmund

Köln 0-0 Paderborn

Mainz 0-2 Hertha Berlin

Stuttgart 0-2 FC Bayern

Wolfsburg 3-0 Hoffenheim

Schalke 1-0 Mönchengladbach

Publicerad 2015-02-09 kl 14:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto