Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Debutanterna starka när Schalke föll

Twitter: @atnilsson

Schalke lyckades inte rå på Real Madrid igår trots ett tappert försök. Det blev förlust med 0-2 hemma på Veltins-Arena och utgångsläget för returen är kolsvart. Det fanns dock två debutanter som visade upp vad Schalke har komma med i framtiden.

Förväntningarna på Schalke inför matchen var inte särskilt höga. Av de tyska lagen var Schalke det lag som enligt många hade minst chans att ta sig vidare i Champions League. Reprisen från lottningen förra säsongen var den värsta av mardrömmar för Schalke. Real Madrid var det lag som minst antal av grupptvåorna önskade sig.

Inget lag går in för att förlora och alla lag går in för att vinna matcher – oavsett motstånd, chanser och förutsättningar. Roberto Di Matteo tvivlade inte på att hans lag hade chanser att rubba Real Madrid, men för att det skulle kunna ske så skulle allting i spelet behöva klaffa. Försvaret skulle agera felfritt i 90 minuter, anfallarna skulle behöva sätta de få chanser som de troligtvis skulle få.

ANNONS

Redan inför matchen fanns det frågetecken defensivt då den 19-årige Timon Wellenreuther skulle debutera i Champions League-sammanhang. Wellenreuther debuterade i ligan för drugt två veckor sen när han kastades in i hetluften mot Bayern München i den 44:e minuten. I frånvaron av Ralf Fährmann och Fabian Giefer så var det 19-åringens chans att hävda sig i a-laget, vilket han gjorde. Wellenreuther fick visserligen se sig släppa in ett mål, men han agerade lugnt och stabilt och gav ett bra helhetsintryck.

Efter debuten mot Bayern fick Wellenreuther fortsätta i målet i matchen mot Mönchengladbach på hemmaplan. Där höll han nollan och i den efterföljande matchen mot Frankfurt blev det ett insläppt mål. Med drygt två och en halv match i Bundesliga klev alltså Wellenreuther in igår på Veltins-Arena för att ställas mot Europas kanske bästa anfall, en inte alltför enkel uppgift.

ANNONS

De två insläppta mål går inte att skylla på Wellenreuther. Målvakten kunde inte stoppa Ronaldos nick från nära motstånd och det fanns inget att göra på Marcelos fantastiska avslut. Där 19-åringen kunde påverkade gjorde han det och det på ett positivt sett. Wellenreuther må ha få matcher innanför västen, men det råder inga tvivel om att han kommer att ha mer att göra i Bundesliga i framtiden.

Offensivt gick holländaren Klaas-Jan Huntelaar sönder i en närkamp med Raphael Varane. Di Matteo hade kunnat välja att sätta in Max Meyer eller Tranquillo Barnetta, båda offensiva spelare som hade kunnat agera snäppet bakom en target i Choupo-Moting. Istället föll valet på i lördags a-lagsdebuterande Felix Platte.

Med 12 minuter Bundesligaspel och matcher från juniorlaget klev Platte in på Veltins-Arenas gräs utan den minsta skymt av nerver. Uppgiften att ersätta Huntelaar är inte enkel för någon och i Schalke är det många som har gått bet på den uppgiften. Platte kämpade och slet, försökte skapa lägen för sig själv och andra och kunde hävda sig i duellerna med Real Madrids försvarsspelare.

ANNONS

Det blev en ribbträff för Platte vid ett läge där Schalke kunde ha kvitterat till 1-1. Tyskarna ordvitsade hejvilt, ”Platte an die Latte” (Platte träffar ribban). Efter matchen var alla rörande överens om att Platte kommer att kunna bli något stort. Hans inställning och förmåga att hantera situationen var av den sorten att man hade kunnat trott att han hade gjort det många gånger förut.

Det blev förlust igår och chanserna att gå vidare för Schalke är nästintill obefintliga – Real Madrid är helt enkelt för bra och för stabila. Klart är dock att Roberto Di Matteo är på väg åt rätt håll och att Schalke fortsatt producerar fina talanger. Wellenreuther och Platte är nästa spelare på väg mot toppen och kommer att vara med i Bundesligasnacket i många år framöver.

Publicerad 2015-02-19 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto