Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Juventus favoriter i hett möte med Dortmund

Twitter: @atnilsson

Efter tre raka segrar i Bundesliga tar sig Dortmund nu an Champions League och Juventus på bortaplan. Förväntningarna är inte höga med tanke på Dortmunds säsong. Den nyvunna formen har dock ingjutit nytt hopp.

För några veckor sen såg möjligheterna för ett avancemang nästan obefintliga ut. Utöver Champions League-spelet hade Dortmund haft svårt att imponera och resultaten i Bundesliga talade sitt tydliga språk. Dortmund hade förtvivlat svårt att spela mot motstånd som backade hem och lät Klopps lag föra matcherna. I Champions League-matcherna kunde Dortmund sikta in sig på att backa hem och kontra, vilket passade tyskarna bättre.

ANNONS

Detta ledde till den stora diskrepansen där Dortmund såg oförskämt bra ut i Champions League samtidigt som de i Bundesliga var nere på nedflyttningsplatserna. För Dortmund och Klopp kom januarivilan lägligt och där kunde tyskarna fila på sitt spel. Det tog två omgångar av vårens Bundesliga innan den första segern kom (3-0 mot Freiburg). Segern mot Freiburg följdes upp av en seger mot Mainz (4-2) och nu i helgen mot Stuttgart (3-2).

Jürgen Klopp har konstant proklamerat att Bundesliga kommer först på agendan. Därför har de vinnande resultaten i Bundesliga gett klubben andrum, lite lugn och ro och en känsla av att man är på rätt väg. Ett vidareavancemang i Champions League skulle vara bra, men inte lika viktigt som att finna en stabil plats i Bundesliga.

Med den känslan har Dortmund åkt till Turin idag. Det handlar om att göra bra ifrån sig, men Dortmunds världs skälver inte om det skulle betyda slutet av säsongens Champions League för tyskarna. Klopp och hans mannar är medvetna om Juventus stabilitet och deras styrka – speciellt på hemmaplan där Allegris lag är nästintill oslagbara.

ANNONS

Utgångsläget passar Dortmund. De vet att Juventus kommer att styra tillställningen (vilket i och för sig inte lär vara till Juventus ovilja). För Dortmund kommer det att handla om att minimera riskerna och försöka att kontra ut motståndarna med hjälp av Marco Reus och Pierre-Emerick Aubemeyang.

Just Marco Reus har vaknat till under våren. Han har visat upp en strålande form och har som assisterande lagkapten för första gången visat sig ta det ansvaret som Klopp hade hoppats på med utnämningen. Det nyförlängda kontraktet har gett Reus ro och han har kunnat lägga all energi på fotbollsplanen – vilket har varit till hans fördel. Det stora hotet idag för Juventus är en formstark Reus, inget snack om saken.

Det är dock inte bara Reus som har varit bra på senare tid. Pierre-Emerick Aubameyang har varit strålande. Shinji Kagawa ser ut att vara på väg tillbaka till den Shinji som vi alla kände under hans första tid i Dortmund. Ilkay Gündogan är inte tillbaka i sin fulla kapacitet ännu men det han visade mot Stuttgart var ett steg i helt rätt riktning.

ANNONS

I stort är Dortmund ett lag som är på god väg tillbaka till sitt forna jag. Flera nyckelspelare har visat prov på sina färdigheter på sistone och när alla dessa sammanfaller så är Dortmund ett lag att räkna med igen på absolut högsta nivå. Det blir ingen enkel resa för Juventus idag även om jag håller italienarna som klara favoriter i dagens match.

Publicerad 2015-02-24 kl 09:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto