Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nu är Calhanoglu där han vill vara

Twitter: @atnilsson

”Jag vill spela i Champions League”, berättade Hakan Calhanoglu för media när han fortfarande var en spelare i Hamburg. Sommarens mest omtalade flytt blev av och nu har mittfältaren avgjort en Champions League-match.

Det var i maj som Hakan Calhanoglu klev ut i media och sa att han planerade att lämna hans dåvarande klubb Hamburger SV. I Hamburg har Calhanoglu under sin första säsong varit strålande och varit en av klubbens mest framträdande spelare. Trots Calhanoglus framfart hade de sportsliga resultaten för Hamburg varit dåliga och det krävdes ett kval för att undvika nedflyttning.

ANNONS

”Hamburg är kvar i Bundesliga och med mina elva mål bidrog jag till att de inte åkte ur”, skrev Calhanoglu på sin Facebook-sida. Notera att han skrev “de” och inte “vi”, trots att han fortfarande var en spelare av truppen. Upprörda supportrar var rasande över den unge talangens beteende. I februari hade han förlängt sitt kontrakt med klubben för att i maj kräva en flytt. Han hade gått från att vara en oslipad diamant som fått chansen i den klassiska, fina föreningen Hamburg till att vilja lämna klubben på mindre än en säsong.

Leverkusen såg sin chans att knycka ytterligare en spelare från Hamburg till sin klubb. Säsongen innan hade Heung-Min Son hämtats från ”Der Bundesliga-Dino” och nu skulle nästa juvel komma. Hamburg kunde till slut inte tacka nej. Calhanoglu hade gjort sig omöjlig och blivit sjukskriven på obestämd tid samtidigt som Hamburgs ekonomiska bekymmer blev alltmer omfattande.

ANNONS

I sin första kommentar till Leverkusens egen hemsida sa Calhanoglu: ”Jag hade en bra tid i Hamburg, men i Leverkusen kan jag ta nästa steg. Leverkusen har ett bra lag och spelar sedan år tillbaka regelbundet i de europeiska turneringarna. Att spela i Champions League och slåss i toppen av Bundesliga med Leverkusen är en stor utmaning för mig.”

Glädjen kunde inte misstas hos Calhanoglu som var tydlig med att han ville etablera sig så fort som möjligt i Leverkusen. Han ville likt Messi och Ronaldo, hans egen jämförelse, vara en världsstjärna som alla kände till och talade om samt vara den typen av spelare som på egen hand avgjorde matcher.

I tränaren Roger Schmidts startelva har han varit given under hela säsongen och så även idag mot Atlético Madrid. Calhanoglu spelade som vanligt centralt på det offensiva mittfältet i Leverkusens 4-2-3-1-uppställning. Från sin roll var han länken mellan defensiven och offensiven och serverade bollar till Bellarabi och Son på kanterna.

ANNONS

Jag ska inte säga att det var Calhanoglus absolut bästa insats i Leverkusentröjan. Det var laginsatsen som stod i fokus för Leverkusen. Det var dock inte förvånande att det var just Calhanoglu som stänkte in matchens enda mål. Hans förmåga att göra viktiga mål har varit vida känt sedan han anlände till Hamburg och Bundesliga och den förmågan har konstant frodats i Leverkusen.

Läget han får i den 57:e minuten är inte strålande, men Calhanoglu gör det strålande. Han får iväg en vacker träff med ordentlig kraft som Atlético-målvakten Moyá inte hade någon möjlighet att hålla. Calhanoglu lyckades där och då med att infria sina förhoppningar om att vara en spelare som lyfter sig när det gäller som mest.

Med 1-0 i ryggen åker Leverkusen till Madrid med förhoppningar om att äntligen ta sig vidare till den där Champions League-kvartsfinalen som klubben inte varit i sedan 2002. Det blir ingen enkel uppgift men med Hakan Calhanoglu på planen är allting möjligt.

ANNONS
Publicerad 2015-02-25 kl 23:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto