POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Bayerns storslagna seger skapar titelhopp

Twitter: @atnilsson

Utgångsläget satte Bayern i ett prekärt läge. Men en nästintill prickfri insats gjorde avancemanget möjligt. Nu är tyskarna återigen stora favoriter till titeln.

”I Bayern räknas endast trippeln”, sa Oliver Kahn inför matchen. Den före detta Bayernikonen uttalade sig kring Guardiolas gärning inför matchen och satte pricken över i:et kring de förväntningar och förhoppningar som finns i München.

Med förlusten, 1-3, från Portugal var det ett pressat Bayern som gick ut på Allianz Arena igår. Ett uttåg mot Porto hade varit ett fiasko i de tyska ögonen. Efter en turbulent vecka i Münchenlägret där allting hade ställts på sin spets hade inte förberedelserna varit ultimata för Guardiola och hans lag.

Det tog drygt 14 minuter, sedan hade Bayern redan avgjort mötet. Thiago (vem annars?) satte 1-0 och Bayern fick precis den start som de hade önskat sig. Hämningarna släppte och Portos dammar brast i samma sekund som Thiagos nick gick över mållinjen.

De första 45 minuterna var perfekta från Bayern. Spelet stämde, spelarna hamnade precis rätt och Porto gjordes till statister samtidigt som de var bedrövliga. Guardiola hade nog inte kunnat önskat sig annat i den match som inför hade betecknats som han viktigaste hittils under sin tid i Bayern.

Guardiolas favoritspelare, Thiago, var strålande på mittfältet. Att en spelare som varit borta i ett drygt år, kunnat komma tillbaka och övertyga så pass fort är imponerande. Man förstår varför Guardiola så gärna ville ha med sig mittfältaren från Barcelona för Thiago tillför en dimension i spelet som ingen av de andra mittfältarna i Bayern gör.

Den polske anfallaren Robert Lewandowski stod för sin kanske bästa insats i Bayerns tröja sedan han anlände i somras. Alltid hårdjobbande och nyttig för sitt lag, men igår var Lewandowski också den där kliniska målskytten som han var i Borussia Dortmund. Det tog sin tid men Lewandowski börjar visa sitt rätta jag mer och mer i München.

Till slut tillskrevs siffrorna 6-1 där andra halvlek var kontrollerad men inte alls lika imponerande. Samtidigt gjorde Bayern precis det som krävdes och lite till över 90 minuter och är nu klara för den begärda semifinalplatsen i Champions League.

Från att ha varit slagna till att vara heta favoriter på en vecka har Bayern och Guardiola klarat av. Ingen hade nog kunnat förutse att Bayern så snabbt skulle kunna vända på de negativa rubrikerna.

Det som dessutom talar för Bayerns favoritskap är att det finns en hel del spelare som fortfarande saknas och som med tiden kommer att dyka upp . David Alaba, Arjen Robben, Franck Ribéry är bara några av spelarna som saknas och när dessa återigen är hela och friska kommer Bayern vara ännu slagkraftigare.

Frågan är om Guardiola kan införliva Münchensupportrarnas förhoppningar. Det ser helt klart möjligt ut efter gårdagens uppvisning.

Publicerad 2015-04-22 kl 11:03

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå