POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

En sak är klar: det finns ingen drömlottning

Twitter: @atnilsson

Med mindre än 24 timmar kvar till lottningen av Champions League-semifinalerna vill alla säga sin åsikt kring vilka matcher det ska bli. Ur tysk synvinkel finns det bara ett lag kvar i Bayern München och en sak är klar: det finns ingen fördelaktig lottning.

När lottningen drar imorgon kommer väldigt många att ha följa den slaviskt. Säga vad man vill om Infantinos snack – som bara blir längre och längre för varje år – men lottningen är fantastiskt eggande.

Redan innan den igång får man veta hur ”testlottningen” gick. Sedan är det alltid någon som kommer fram till att denna lottning är manipulerad. ”Såg ni hur han valde den där bollen?”, ”Den där bollen såg oerhört lätt”, ”Bollarna var märkta!” är bara några av de olika konspirationsteorierna som brukar höras.

Oavsett hur lottningen går till imorgon kommer utgången att vara den samma och det är att det inte blir någon enkel semifinal. Barcelona, Real Madrid och Juventus är alla tre svåra motståndare men det av helt olika anledningar.

Skulle Bayern få Barcelona skulle det bli mycket snack om Guardiolas nya lag mot hans gamla. Det skulle bli ett möte som skulle handla väldigt mycket om Guardiola 1.0 (Barcelona) och Guardiola 2.0 (Bayern). I den form Barcelona är just nu är de oerhört svårslagna. Det känns som att Luis Enrique klarat sig genom stormen galant och kommit ut starkare på den andra sidan.

I Real Madrid får man inte det formstarkaste av lag men herregud, det är Real Madrid. Det räcker ganska långt med att säga det. Real Madrid är Real Madrid och är alltid med och strider om att vinna Champions League. Med stjärnor som Cristano Ronaldo, Sergio Ramos och Luka Modric (toppen av isberget) kan man aldrig utesluta Reals chanser – oavsett hur dagsformen ser ut.

Italienska Juventus är återigen tillbaka på den stora scenen och är kanske det lag som är mest slipat av alla fyra kvarvarande lagen. Det känns om alla i laget vet exakt vad de ska göra vid precis alla tillfällen. Även om det inte är en ordinarie spelare som startar så vet denne exakt hur han ska agera på planen. Dessutom sitter även Juventus på ett antal spelare som kan avgöra med individuella prestationer.

Med det sagt finns det ingen drömlottning för Bayern München. Tyskarna är för mig favoriter till titeln men det betyder inte att man kommer att glida igenom en semifinal enkelt. Jag har svårt att tro att vi får se en repris av semifinalen mot Barcelona 2013, även om jag gärna skulle vilja se det.

Dessutom var dagens ledsamma besked att Holger Badstuber är skadad och missar resten av säsongen oerhört tungt för laget. Det är nog ett större tapp än vad många kan tänka sig. För där Dante och Benatia har varit stora besvikelser har Badstuber varit en habil pjäs. Han har gått in och gjort sitt jobb bredvid Boateng i mittlåset och det mer än väl. Förlusten av Badstuber kommer att svida när man ställs mot anfallare av den dignitet som de tre andra kvarvarande lagen har.

Därför så går jag in i morgondagens lottning med en nollställd tanke. Jag kan helt enkelt inte se varför Real Madrid skulle vara lättare än Barcelona, varför Juventus skulle vara lättare än Real Madrid eller varför Juventus skulle vara svårare än Barcelona. I slutändan måste du ändå prestera ditt absoluta max under 180 minuter för att ta dig till finalen.

Publicerad 2015-04-23 kl 21:59

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå