POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ramos på marknaden? Bayern kommer göra allt för att få honom till Tyskland.

Twitter: @atnilsson

Med rykten som återigen sipprar ut om en missnöjd Sergio Ramos i Real Madrid är det ytterligare en gång fart på rykteskåren. Vad är som sant och vad som är falskt är som alltid i dessa situationer svåra att säga. Men en sak som vi kan räkna med är att Pep Guardiola kommer att höra sig för hos försvararens bror, tillika agent, Rene Ramos.

Under säsongen som har gått har det tydligt dykt upp ett problem i Bayern: försvaret. Inför säsongen ville Guardiola skapa sig möjligheten att kunna alternera mellan en fyrbackslinje och en trebackslinje. Tanken var att nyförvärvet Mehdi Benatia tillsammans med Jerome Boateng och den åter friske Holger Badstuber skulle bilda en trebackslinje i vissa matcher då den kunde tänkas fyllas Guardiolas behov när han ville ha en annorlunda matchbild.

Guardiola fick dock väldigt sällan under säsongen möjlighet till att spela den trebackslinje han så gärna ville använda. Nyförvärvet Benatia hade svårt att hitta rätt i den blårödrandiga tröja, Badstuber skadade sig återigen och kvar blev Boateng med en formsvag Dante. Guardiola försökte ivrigt men insåg ofta att han inte kunde få ihop den trebackslinje han ville spela med.

Därför var det inte särskilt konstigt att det i början av april började ryktas från tyska och spanska medier om att Bayern hört sig för hos Ramos, som redan då var missnöjd med de stillastående kontraktsförhandlingarna i Madrid, för att fråga huruvida han kunde tänka sig en flytt till den sydtyska staden.

Det drogs tidigt paralleller till värvningen av en annan Bayern München-värvning, Xabi Alonso. Den rutinerade mittfältaren vars flytt till München kom som en blixt från klarhimmel för många, hade varit en planerad värvning av tyskarna. Även i det fallet hade Münchenlägret hört sig för hos spelarens omgivning om huruvida han kunde tänka sig en flytt till Tyskland och när tyskarna väl fått klartecken slog man till med kuslig precision.

Xabi Alonso skulle fylla den lucka som Toni Kroos lämnat efter sig, Sergio Ramos ska fylla den lucka som Guardiola velat fylla sedan han kom till Bayern München – det vill säga en av luckorna i den trebackslinje som ”filosofen Guardiola” velat anamma från dag ett i Tyskland.

I Sergio Ramos ser Guardiola en flexibel försvarare som kan alternera mellan att spela i en fyrbackslinje och en trebackslinjen. Ramos erfarenhet av att ha spelat både ytterback och mittback tilltalar Guardiolas vision om en anpassningsbar backlinje. Att Guardiola sedan tidigare har en fäbless för att värva spansktalande spelare råder det inga tvivel om och under sina år i Barcelona har tränaren kunnat följa Ramos på nära håll. Därför är det rimligt att Bayern håller ett vakande öga på utvecklingen i Ramos-fallet och försöker att slå till när läget kommer.

Vad som talar för en flytt utöver Guardiolas preferenser är att Bayern vill stå för en eller några ”königstransfers”, det vill säga värvandet av omtalade och stora namn. I flertalet intervjuer har ledande personer i klubben uttalat sig om målet att värva de absoluta toppspelarna och den ekonomiskt högst ansvariga, Jan-Christian Dreesen, har också sagt att Bayern är villiga att öppna plånboken för rätt namn som man tror på. Ramos skulle vara ett sådant.

Vad som talar mot en flytt är det faktum att Ramos helst vill stanna kvar i Madrid, förutsatt att rätt kontraktsförslag läggs på bordet. Ett sätt att få ett bra kontraktsförslag kan vara genom att påvisa intresset utifrån, något som skulle kunna tvinga Real till att lägga fram vad spelaren begär. Under 2012 ryktades om att Ramos var på väg till Chelsea när kontraktsförhandlingarna med Madrid var strandade, något som ledde till att försvararen fick ett förbättrat förslag som han antog. En liknande uttåg är inte att utesluta även denna gång.

Oavsett vad kan vi vänta oss att Bayern kommer att göra allt för att locka Ramos till Tyskland om man får chansen. Klubben har redan sonderat terrängen och hört sig för oss omgivningen kring Ramos och om klubben får ett klartecken kommer man att göra mycket för att locka honom till München. Var så säkra.

Publicerad 2015-06-22 kl 15:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto